ad

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ένας 18χρονος ήρωας κάνει τον καρκίνο του σύνθημα δύναμης

Ένας 18χρονος ήρωας κάνει τον καρκίνο του σύνθημα δύναμης : Την ασθένεια του την μετατρέπει σε σύνθημα ζωής για να το λάβει όλος ο κόσμος, να παραδειγματιστεί και να ακολουθήσει την πίστη και το μεγαλείο

Την ασθένεια του την μετατρέπει σε σύνθημα ζωής για να το λάβει όλος ο κόσμος, να παραδειγματιστεί και να ακολουθήσει την πίστη και το μεγαλείο της ψυχής αυτού του τόσο ταλαιπωρημένου αλλά ηρωικού αγοριού. "Με τη δύναμη και τη θέληση μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα", αυτό πρεσβεύει ο 18χρονος Ζach Lederer...

Στα 11 του χρόνια ο Ζach Lederer νόσησε από καρκίνο στο κεφάλι. Έκανε την πρώτη του εγχείρηση στο κεφάλι και 7 ολόκληρα χρόνια γίνεται όλο και πιο δυνατός καθώς δεν σταμάτησε να πολεμά ποτέ με αυτό το θηρίο.

Αρχικά οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες επιβίωσης στον Zach καθώς πέρασε από πολλά δύσκολα στάδια όπως το κώμα που είχε πέσει για μια εβδομάδα. Δεν το έβαλε όμως κάτω, σηκώθηκε όρθιος και συνέχισε τον αγώνα του.

Μάλιστα γύρισε πίσω στο σχολείο και έπαιξε και ποδόσφαιρο όταν και ο προπονητής του του είπε πως έγινε λαμπρό παράδειγμα για όσους νοσούν.

Το 2011 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο και γρήγορα έγινε αρχηγός στην ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου. Δυστυχώς όμως ένα πρωί αισθάνθηκε το πόδι του να μουδιάζει και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει άλλον έναν όγκο στο κεφάλι. Ο Zach υπεβλήθη σε επέμβαση και αμέσως μετά έβγαλε φωτογραφία στο κρεβάτι του νοσοκομείου και δείχνει ότι η δύναμη του είναι μεγαλύτερη από τον καρκίνο. Μάλιστα, μπαμπάς του ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook με το σύνθημα "Zaching" δίνοντας μήνυμα δύναμης και επιμονής.

Ηκίνηση με τα χέρια του έγινε γρήγορα κίνημα με πολλούς να βγάζουν και να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα με ακριβώς την ίδια στάση διαδίδοντας το μήνυμα.

"Μείνετε δυνατοί, άνθρωποι. Σας αγαπώ" απαντά ο Zach...

-

wwww.madata.gr