ad

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ισραήλ: Έγραψαν σε μονή "Θάνατος στους Χριστιανούς"

Ισραήλ: Έγραψαν σε μονή "Θάνατος στους Χριστιανούς" : Ένα ελληνορθόδοξο μοναστήρι, χτισμένο στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση βρισκόταν το δέντρο από το ξύλο του οποίου κατασκευάστηκε ο σταυρός του Ιησού, έβαλαν

Ένα ελληνορθόδοξο μοναστήρι, χτισμένο στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση βρισκόταν το δέντρο από το ξύλο του οποίου κατασκευάστηκε ο σταυρός του Ιησού, έβαλαν στο στόχαστρο βάνδαλοι, οι οποίοι ζωγράφισαν στην πρόσοψή του ένα γκράφιτι με τη φράση «Θάνατος στους Χριστιανούς».

Οι λέξεις «price tag» (τίμημα), γραμμένες σε ένα μισοκατεστραμμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από τη Μονή του Τιμίου Σταυρού, υποδηλώνουν ότι υπεύθυνοι για τον βανδαλισμό είναι εξτρεμιστές Εβραίοι έποικοι.

Η αστυνομία πάντως ανακοίνωσε ότι ερευνά αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς να έχει αποκλείσει και άλλες πιθανότητες.

Ο συγκεκριμένος όρος παραπέμπει στην «εκδίκηση» που απειλούν ότι θα πάρουν οι έποικοι εάν η ισραηλινή κυβέρνηση επιχειρήσει να σταματήσει τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης.

Τέτοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε τζαμιά, σε σπίτια Παλαιστίνιων και σε εγκαταστάσεις του ισραηλινού στρατού, όμως ο βανδαλισμός σε χριστιανικά ιερά είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο. Η αστυνομία ανέφερε ότι η φράση «Θάνατος στους Χριστιανούς» ήταν γραμμένη στα εβραϊκά στον εξωτερικό τοίχο του μοναστηριού το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη κοιλάδα του Σταυρού (Έμεκ χα-Ματσλεβά στα εβραϊκά) και βλέπει στο κοινοβούλιο του Ισραήλ.

«Είμαι ιερέας και συγχωρώ», είπε ένας από τους μοναχούς μιλώντας για το θέμα στο πρακτορείο Reuters.

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν επίσης σε μια παιδική χαρά της Ιερουσαλήμ, στον τοίχο της οποίας οι δράστες έγραψαν τη φράση «Θάνατος στους Άραβες» ενώ στη Δυτική Όχθη, στο χωριό Αλ-Λούμπαν αλ-Σαρκίγια, άγνωστοι έγραψαν προσβλητικά συνθήματα στους τοίχους πολλών σπιτιών. Παρόμοιο επεισόδιο είχε σημειωθεί και την Κυριακή στο χωριό Αλ Τζανίγιε.

Zougla.gr