ad

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Βιβλίο του Κλίντον για τα λάθη του Ομπάμα!

Βιβλίο του Κλίντον για τα λάθη του Ομπάμα!

Παρόλο που η Χίλαρι Κλίντον έχει έρθει πολύ κοντά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές, ο σύζυγός της δεν δίστασε να γράψει βιβλίο για τα… λάθη του Αμερικανού προέδρου.

Την Τρίτη κυκλοφορεί το βιβλίο του πρώην πλανητάρχη, Μπιλ Κλίντον, με τίτλο: «Πίσω στην δουλειά: Γιατί χρειαζόμαστε μια έξυπνη κίνηση για ισχυρή οικονομία» και περιεχόμενο άκρως επικριτικό για το έργο του Προέδρου.

Μάλιστα, στις 100 πρώτες, από τις 200 σελίδες του βιβλίου εξηγεί γιατί ο Ομπάμα τα «θαλάσσωσε» όταν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, ενώ οι Δημοκρατικοί έλεγχαν το Κογκρέσο.

Στο στόχαστρο του πρώην προέδρου μπαίνει η αδυναμία του Ομπάμα και του επιτελείου του να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στις ενδιάμεσες εκλογές (2010), που στοίχισαν στους Δημοκρατικούς το Κογκρέσο.

Ο Κλίντον δεν αφήνει ασχολίαστη την λεκτική επίθεση του Ομπάμα προς την Wall Street, υποστηρίζοντας πώς η κίνηση αυτή τον έβλαψε «πολιτικά και οικονομικά». «Πολλοί της Γουόλ Στριτ με υποστήριξαν το 1993 όταν αύξησα τους φόρους τους, γιατί δεν τους επιτέθηκα για την επιτυχία τους», γράφει χαρακτηριστικά ο Κλίντον, ενώ τονίζει ότι πραγματικά προσπαθεί να βοηθήσει τον Ομπάμα, που «μοιάζει όμως να έχει χάσει την απήχησή του».

Βεβαίως, προς το τέλος του βιβλίου ο Κλίντον θυμάται να στραφεί και εναντίον των Ρεπουμπλικανών, που με την αντι- κυβερνητική τους πολιτική ακρωτηριάζουν την αμερικανική οικονομία.

Παρόλο που το επιτελείο του Ομπάμα τον ευχαρίστησε για τα σχόλια και την… βοήθεια, είναι αλήθεια πώς η στάση του κ. Κλίντον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα, που ήδη δεν πάει και πολύ καλά.

Star.gr