ad

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κολομβία: Δεκάδες οι νεκροί και τραυματίες από τη φονική κατολίσθηση

Κολομβία: Δεκάδες οι νεκροί και τραυματίες από τη φονική κατολίσθηση

Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και σε 17 οι τραυματίες από κατολίσθηση στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας, ενώ δεκάδες εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές.

«Ο απολογισμός είναι 22 νεκροί και 17 τραυματίες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάντρα Κάλβο, στέλεχος της διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων, η οποία την Κυριακή το πρωί (τοπική ώρα) είχε κάνει λόγο για 16 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα σωστικά συνεργεία και τα τοπικά Μ.Μ.Ε., υπάρχουν περίπου 70 αγνοούμενοι. Έπειτα από την καταστροφή που συνέβη χθες την αυγή στη συνοικία Σερβάντες, στο κέντρο της Μανισάλες, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια πέντε μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με την Κάλβο, η ροή της λάσπης που προκλήθηκε από τις έντονες νεροποντές στη Μανισάλες κατέστρεψε 14 κατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε τρεις άλλες.

Κατά τη φετινή περίοδο των βροχών, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κολομβία, έχουν καταγραφεί 37 θάνατοι, 43 τραυματισμοί, επτά άνθρωποι αγνοούνται, ενώ περίπου 250.000 άνθρωποι είναι πλημμυροπαθείς.

Μεταξύ Απριλίου 2010 και Απριλίου 2011, οι ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από το μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια επέφεραν τον θάνατο τουλάχιστον 400 ατόμων και έπληξαν 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Νίνια είναι ένα κυκλικό μετεωρολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από μείωση των μέσων θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο και ανατολικά του ισημερινού Ειρηνικού.

Zougla.gr