ad

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: Μήνυμα συμπαράστασης στα ελληνικά

Μέρκελ: Μήνυμα συμπαράστασης στα ελληνικά

Μια υπόθεση ελληνικού, αν και όχι οικονομικού, ενδιαφέροντος συγκλονίζει αυτές τις μέρες τη Γερμανία. Πρόκειται για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονική δράση μιας συμμορίας νεοναζί, που όπως αναφέραμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις στο star.gr, σκότωνε μετανάστες ενώ στα θύματά της οποίας συγκαταλέγονται οκτώ τούρκοι αλλά και ένας Έλληνας (ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης, που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι πριν πέντε χρόνια).

Δεδομένης της έκτασης που έχει πάρει η ακροδεξιά και ειδικότερα ο νεοναζισμός στην χώρα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, δεσμεύθηκε για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων. Μάλιστα, σε μια ένδειξη των ειλικρινών της προθέσεων, το μήνυμα της Μέρκελ μεταδόθηκε όχι μόνο στη γερμανική αλλά και στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα!!!

Με την ευκαιρία, όπως επισημαίνει το «Έθνος», ήδη η Αγκυρα, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, έδωσε οδηγίες για πλήρη νομική συνδρομή στις οικογένειες των θυμάτων τουρκικής καταγωγής και έχει ζητήσει επίσημες εξηγήσεις από το Βερολίνο. «Θα περιμέναμε κάποια αντίστοιχη πρωτοβουλία και από την Αθήνα για τη στήριξη της οικογένειας του έλληνα μετανάστη που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί», σχολιάζει η εφημερίδα. Και προσθέτει: «Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται περί απλής αβλεψίας και ότι δεν είναι ο "φόβος των δανειστών" που κάνει την Αθήνα να σφυρίζει αδιάφορα...».

ΤΑ ΝΕΑ