ad

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ellie Challis: Μαθήματα ζωής από ένα 7χρονο κορίτσι!

Ellie Challis: Μαθήματα ζωής από ένα 7χρονο κορίτσι!

Μαθήματα ζωής δίνει η επτάχρονη Ellie από την Βρετανία, η οποία παίζει ποδόσφαιρο με την ομάδα του σχολείου, χρησιμοποιώντας τεχνητά μέλη.

Η μικρή Ellie Challis είναι φαινόμενο παιδιού. Παρά το πρόβλημα της το χαμόγελο δεν φεύγει από τα χείλια της!

Το 2005, όντας μόλις ενός έτους, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να την κρατήσουν στην ζωή. Τα κατάφεραν. Δεν κατάφεραν όμως να σώσουν και τα άκρα της που είχαν υποστεί σηψαιμία.

Σήμερα είναι ένα παιδί που αναμφισβήτητα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της, όχι για το πρόβλημα της, αλλά για την δύναμη της και… την αδυναμία της στο ποδόσφαιρο.

«Είναι κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε», λέει η μητέρα της αναφερόμενη στην νέα ασχολία της Ellie και δακρύζει από συγκίνηση. «H Εllie όταν δεν παίζει ποδόσφαιρο βλέπει αγώνες με τον μπαμπά της. Είναι fan της Άρσεναλ», προσθέτει.

Η επτάχρονη είναι ο μικρότερος άνθρωπος στον κόσμο που χρησιμοποιεί τεχνητά μέλη. Οι γιατροί προσπάθησαν να της προσθέσουν κανονικά μέλη, όμως της δημιουργούσαν πληγές.

Έτσι όσοι ευαισθητοποιήθηκαν συνέβαλαν για να της αγοράσουν ένα ζεύγος μελών, πολύ ελαφριά, φτιαγμένα από ανθρακονήματα αξίας 10.000 λιρών.

Κουράγιο και δύναμη πάντως, παίρνει από την αδελφή της και τους γονείς της. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις, λένε οι ειδικοί.



star.gr