ad

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός και ο γιος του Καντάφι Mutassim

Νεκρός και ο γιος του Καντάφι Mutassim

Νεκρός είναι και ο γιος του Καντάφι, Mutassim όπως επιβεβαίωσαν αργότερα το βράδυ της Πέπτης οι νέες λιβυκές Αρχές. Ο Mutassim όπως ανέφεραν, κρυβόταν με τον πατέρα του. Παλιότερα είχε διαφύγει στην Αίγυπτο, μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα που είχε κάνει εναντίον του πατέρα του. Τελικά ο Gaddafi τον συγχώρεσε, εκείνος επέστρεψε στην Λιβύη και έγινε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Ο άλλος γιος του από την δεύτερη σύζυγό του και πιθανός διάδοχός του, ο Saif al-Islam, φέρεται να είναι τραυματίας στο νοσοκομείο. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Saif διέφυγε στην Σύρτη, όμως στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τραυματίστηκε στο πόδι από αντάρτες και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Οι αντάρτες ισχυρίζονται πως τον είχαν πιάσει όταν είχαν καταλάβει την Τρίπολη, όμως εκείνος είχε καταφέρει να δραπετεύσει από την πρωτεύουσα.

Έχει σπουδάσει στο Λονδίνο, στην Βιέννη και ήταν διαβόητος playboy.

Ωστόσο, δημοσιεύματα αργότερα αναφέρουν πως αφέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με βόμβες. Ο Saif καταζητείταιαπό το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ένας άλλος γιος του Gaddafi, o Mohammed, 41 ετών, κατέφυγε στην Αλγερία μετά την πτώση της Τρίπολης. Είναι το μοναδικό παιδί του δικτάτορα με την πρώτη του γυναίκα. Ο Mohammed ήταν ο επικεφαλής της Λιβυκής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος του Γενικού Ταχυδρομείου και της Εταιρείας Τηλεφωνίας η οποία χειριζόταν την κινητή τηλεφωνία της χώρας αλλά τα επικοινωνιακά συστήματα μέσω δορυφόρων.

Ο Saadi, 38 ετών γιος και αυτός του Muammar Gaddafi, κατέφυγε στο Νίγηρα τον Σεπτέμβριο. Είναι πρώην ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε ιταλικό πρωτάθλημα, οργάνωσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και επένδυσε εκατομμύρια λίρες στην κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας.

Ο Hannibal, 36 ετών είναι γνωστός για τον βίαιο χαρακτήρα του. Έφυγε μαζί με τον αδερφό του Mohammed τον Αύγουστο για την Αλγερία. Έχει κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό της εγκύου φίλης του στο Παρίσι το 2005 και είχε συλληφθεί για ξυλοδαρμό δύο εργαζομένων σε ξενοδοχεία της Γενεύης. Όμως κατάφερε να ελευθερωθεί καταβάλλοντας εγγύηση και να επιστρέψει στην Λιβύη όπου και ανέλαβε την Εθνική Εταιρεία Θαλάσσιων μεταφορών, η οποία ήλεγχε τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.

H Ayesha, 34 ετών που έχει το ψευδώνυμο της Claudia Shiffer της Βόρειας Αφρικής, διέφυγε στην Αλγερία με την μητέρα της Safiyah και τους αδερφούς της Hannibal και Muameth, όπου και γέννησε. Eίναι η ξανθιά κόρη του πρώην Λίβυου ηγέτη που οδήγησε τις κινητοποιήσεις των υποστηρικτών του πατέρα της στην Τρίπολη. Η δικηγόρος ήταν μέρος της υπεράσπισης του SaddamHussein.

Ένας άλλος γιος του Gaddafi είναι ο Saifal-Arab, 29 ετών ο οποίος είναι νεκρός. Σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο συγκρότημα του πατέρα του τον Απρίλιο. Συνελήφθη δύο φορές στην Γερμανία για μία επίθεση σε νυχτερινό κλαμπ καθώς και για υπερβολικό θόρυβο που έκανε με το αυτοκίνητό του ενώ σπούδαζε στο Μόναχο.

Ο Khamis, 28 ετών ο μικρότερος γιος του Καντάφι είναι και αυτός νεκρός.Σκοτώθηκε σε μάχες κατά την διάρκεια της πολιορκίας της Τρίπολης. Είχε την δική του ταξιαρχία η οποία ήταν γνωστή για τα βασανιστήρια που έκανε και τον εκφοβισμό.

Ο Gaddafi είχε άλλη μία κόρη την υιοθετημένη 20χρονη Hanna γύρω από τη οποία υπάρχει ένα μυστήριο. Είχε ανακοινωθεί πως είχε σκοτωθεί το 1986 μετά από επίθεση των ΗΠΑ, όμως αυτό αμφισβητείται.

Star.gr