ad

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ούγκο Τσάβες: Δηλώνει "ελεύθερος" από τον καρκίνο

Ούγκο Τσάβες: Δηλώνει "ελεύθερος" από τον καρκίνο

Επιστρέφοντας από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά τη χημειοθεραπεία, ο ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε πως είναι πλέον «ελεύθερος» από τον καρκίνο. «Όλα ήταν τέλεια. Τα αποτελέσματα ήταν καλά, πήρα 20 στα 20» δήλωσε ο Τσάβες. Γιατροί εκτιμούν, πάντως, ότι ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί ότι ο καρκίνος αποτελεί παρελθόν.

Ο 57χρονος Τσάβες επισκέφθηκε, μάλιστα, καθολική εκκλησία για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. «Ο νέος Τσάβες επέστρεψε. Θα ζήσουμε!» αναφώνησε.

Τέσσερις μήνες νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης κακοήθη όγκου.

Ωστόσο, γιατροί σημειώνουν πως είναι αδύνατο για έναν ασθενή με καρκίνο να θεωρηθεί εκτός κινδύνου, πριν να ολοκληρωθεί η θεραπεία του -η οποία διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Ο ισχυρισμός του – ότι ο καρκίνος αποτελεί παρελθόν – είναι υπερβολικά αισιόδοξος αυτή τη στιγμή. Δεν έχει σημασία τι είδους καρκίνος ήταν, απλώς είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε επιστήμονας.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρώην χειρούργος του προέδρου της Βενεζουέλας, Σαλβαδόρ Ναβαρέτε, δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Μεξικού ότι ο Τσάβες «έχει λίγες ελπίδες να ζήσει περισσότερο από δυο χρόνια».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε πολλές ελπίδες ότι η θεραπεία του θα είναι απολύτως αποτελεσματική» είχε προσθέσει.

taena.gr

ΤΑ ΝΕΑ