ad

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Όλι Ρεν: "Η Ελλάδα θα λάβει την 5η δόση αρχές Ιουλίου"

Όλι Ρεν: "Η Ελλάδα θα λάβει την 5η δόση αρχές Ιουλίου"

Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας στις αρχές Ιουλίου, ενώ διαφαίνεται και κάποια σύγκλιση για το πώς να εμπλακεί και η συμμετοχή των ιδιωτών σε ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε σε στενή επαφή με το ΔΝΤ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την επιθεώρηση στις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή, και μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις για τις δόσεις αντίστοιχα των δύο οργανισμών, οπότε η επόμενη δόση να καταβληθεί στις αρχές Ιουλίου».

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «θα μπορέσουμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε σενάριο χρεοκοπίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι η εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, θα αποφασιστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 11 Ιουλίου.

«Καλώ όλους τους πολιτικούς της Ε.Ε. και ιδιαίτερα τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ξεπεράσουν την επόμενη Κυριακή τις διαφορές και να καταλήξουν σε μία υπεύθυνη συμφωνία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Φυσικά, συνεχίζει ο Ρεν, μεγάλο μέρος της ευθύνης επιβαρύνει τις ελληνικές αρχές και όλους τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς. Αναμένουμε η ελληνική βουλή να στηρίξει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων όπως συμφωνήθηκε, έως τα τέλη Ιουνίου, πρόσθεσε:

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι προσπάθειες για εθνική ενότητα δεν ευοδώθηκαν χθες. Οι προσπάθειες που χρειάζονται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία – που θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα – είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την οικονομική σταθερότητα και την ανάκαμψη τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Ελπίζω όλοι οι ηγέτες σε Ελλάδα και Ευρώπη να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους και να πράξουν αναλόγως».

Star.gr