ad

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Time:"Είναι η Ελλάδα η επόμενη Lehman Brothers;"

Time:"Είναι η Ελλάδα η επόμενη Lehman Brothers;"

Με την Lehman Brothers μας παρομοιάζουν για ακόμα μια φορά τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Το περιοδικό Time σε άρθρο αναφέρει ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, η οποία θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένη για το περιοδικό, θα έχει αρνητικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Είναι η Ελλάδα η επόμενη Lehman Brothers;» και μέσα αναφέρεται ότι οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία θα είναι αντίστοιχα δραματικές με την κατάρρευση της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, που λειτούργησε ως η απαρχή μιας κρίσης, την οποία η σύγχρονη ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει.

Σύμφωνα με το Time, η χρεοκοπία μπορεί να αποτραπεί μόνο αν υιοθετηθεί η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και μόνο αν οι διεθνείς αγορές δεν σπεύσουν να θεωρήσουν την υποχρεωτική συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ομολόγων στη διαδικασία επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας, ως «de facto πιστωτικό γεγονός».

Πάντως, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι οι συνέπειες από την ελληνική χρεοκοπία θα περιοριστεί στην ευρωζώνη, και πιθανότατα στις μεγάλες τράπεζες, ενώ υπογραμμίζει ότι διεθνείς αγορές έχουν προεξοφλήσει την χρεοκοπία της χώρας.

Star.gr