ad

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πιο ακριβά εισιτήρια από 1η Φεβρουαρίου


Νέα εισιτήρια ακριβότερα  από 20% έως 40% , θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, προκαλώντας νέα επιβάρυνση στη τσέπη των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Υποδομών τα νέα εισιτήρια θα είναι δύο τύπων ως εξήςι:
*Ένα εισιτήριο, στην τιμή των 1,20 ευρώ που θα χρησιμοποιείται για µια και µόνη διαδροµή στα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό σιδηρόδροµο και το τραµ
*Και μία δεύτερη εναλλακτική, ένα εισιτήριο, με κόστος 1,40 ευρώ και με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια που θα χρησιμοποιείται για μετεπιβιβάσεις σε όλα τα µέσα, συμπεριλαμβανομένου και του Μετρό
?στόσο, το ίδιο εισιτήριο θα µπορεί να χρησιµοποιηθεί και σε όλα τα υπόλοιπα µέσα µαζικής µεταφοράς για διάστηµα 90 λεπτών από την πρώτη επικύρωσή του, όπως γίνεται σήµερα µε το ενιαίο εισιτήριο του 1 ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις συγκοινωνιολόγων, το δεύτερο εναλλακτικό εισιτήριο είναι και αυτό που χρησιμοποιείται ευρέως από το κοινό, δεδοµένου ότι αρκετός κόσµος χρησιµοποιεί ως κύριο µέσο µετακίνησης το Μετρό και στη συνέχεια φτάνει στον τελικό προορισµό του µε άλλα µέσα, οπότε και αυτή η κατηγορία επιβατών αναμένεται να πληγεί περισσότερο.
Από τις αυξήσεις στα εισιτήρια και την πάταξη της λαθρεπιβίβασης, το υπουργείο Υποδοµών εκτιµά ότι θα µπουν στα ταµεία των αστικών συγκοινωνιών επιπλέον 80 εκατ. ευρώ, ενώ από την ανασυγκρότηση του ΟΑΣΑ, τις συγχωνεύσεις των εταιρειών και τις µισθολογικές περικοπές, εκτιµάται ότι θα εξοικονοµηθούν συνολικά άλλα περίπου Εισιτήρια δύο τύπων θα καθιερώσει το υπουργείο Υποδομών από την 1η Φεβρουαρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Τα νέα εισιτήρια θα είναι αυξημένα από 20% έως 40% από την ισχύουσα τιμή τους.