ad

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη Παρασκευή θα θυμίζει το ρεβεγιόν της αλλαγής χρόνου


Για πρώτη φορά φέτος, μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Μεγάλη Παρασκευή θα θυμίζει στα νυχτερινά κέντρα αυτή η Παρασκευή. Κατά πως φαίνεται από το ρεπορτάζ, οι επιχειρηματίες δεν θα τραγουδήσουν στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το «αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά» αλλά θα ψάλλουν το «Αι γενεαί πάσαι» λόγω κρίσης!

«Εδώ μιλάμε για καταστροφή. Τραπέζια υπάρχουνε. Δεν έχουνε γεμίσει τα μαγαζιά», τονίζει ο επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου Αργύρης Παπαργυρόπουλος, και συμπληρώνει: «Έτοιμοι για φυλακή είμαστε όλοι. Δεν είναι δυνατόν, είχαμε 150-180 άτομα στο ΙΚΑ, στα μαγαζιά μας, και τώρα έχουμε 20 και δεν μπορούμε κι αυτά να τα πληρώσουμε».

Ανάλογα υποστηρίζει και ο Ηλίας Θάνος: «Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα την ημέρα, δεν υπάρχουνε και τη νύχτα. Και αυτό το βλέπουμε και στις δικές μας κρατήσεις. Για να σας δώσω να καταλάβετε, εμείς ούτε το δώρο Χριστουγέννων δεν έχουμε βάλει φέτος».

Από την πλευρά του, ο μετρ Χάρης Βογιατζής συμπληρώνει: «Εγώ δουλεύω είκοσι χρόνια βράδυ, φέτος το κακό έχει παραγίνει. Εγώ παίρνω τραπέζια ακόμα και τώρα, και σήμερα που είναι προπαραμονή. Άμα με πάρετε, ακόμα και το πρωί της Παρασκευής θα έχω τραπέζι να δώσω. Δεν έχω πρόβλημα τέτοιο».

Πάνε εκείνες οι εποχές που κάποιος έκλεινε ένα μήνα πριν τραπέζι για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και για να καθίσει πρώτο τραπέζι πίστα έδινε ένα πλούσιο πουρμπουάρ στον μετρ. Τώρα, ο μετρ ξέμεινε από τα τσιπς και κυνηγάει με το... τουφέκι τους πελάτες, ενώ ο επιχειρηματίας με το... ψαροκάλαμο, μπας και τσιμπήσει το δόλωμα και δεν πει καλή χρονιά σε τραπέζια αδειανά.

«Κάθε φέτος και χειρότερα», σχολιάζει και ο Γιώργος Δασκουλίδης. «Το λυπηρό είναι κάποιοι επιχειρηματίες και κάποιοι άνθρωποι που έχουνε νυχτερινά κέντρα θα μπορούσαν αυτές τις ημέρες να βγάλουνε τη διαφορά από τις μεγάλες ζημιές που έχουνε πάθει όλη τη χρόνια, δεν τους δίνεται όμως η δυνατότητα ούτε αυτό να κάνουνε».

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος συμπληρώνει: «Μιλάμε για καταστροφή τώρα. Για καταστροφή. Θα έρθουνε, θα μας πάρουνε τα μαγαζιά, δεν θα έχουμε ενοίκιο, δεν θα πληρώσουμε ενοίκιο, δεν θα έχουμε τίποτα. Θα μας πάρουν τα μαγαζιά και θα τελειώσουμε». Και ο Ηλίας Θάνος προσθέτει: «Εμείς σε Έλληνες πουλάμε, δεν πουλάμε σε Βέλγους ή σε Νορβηγούς. Τις τιμές τις διαμορφώνει ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης».

Όπως γίνεται αντιληπτό όμως, ζήτηση δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην Αθήνα, οπότε καλά κάνει ο Αλέκος Ζαζόπουλος που έχει πάρει τα... βουνά και τραγουδά πλέον μακριά από την πρωτεύουσα. «Μένουν τα τραπέζια άδεια, αλλά πιστεύω πως το γεγονός εντοπίζεται περισσότερο στη πρωτεύουσα παρά στην επαρχία. Εδώ από κρατήσεις πάμε πάρα πολύ καλά. Σιγά- σιγά, όλοι για τα βουνά, να κάνουμε αποκέντρωση...».


star.gr