ad

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Wall Street Journal: Κινδυνεύει η Δημοκρατία στην Ελλάδα

Wall Street Journal: Κινδυνεύει η Δημοκρατία στην Ελλάδα
Για άμεσο κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η Δημοκρατία στην Ελλάδα κάνει λόγο η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της που αναφέρεται στην εμφάνιση έντονων ακροδεξιών στοιχείων τόσο στη χώρα μας όσο και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

«Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε μία νομισματική ένωση, αλλά η ίδια η φύση και το μέλλον της δημοκρατίας» τονίζει η οικονομική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η κρίση Δημοκρατίας στη χώρα μας είναι περισσότερο εμφανής από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας δείχνει σημάδια κόπωσης μόλις 3 μήνες μετά το σχηματισμό κυβέρνησης» αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Από τη μία έχει να αντιμετωπίσει την αμετακίνητη θέση της τρόικας και από την άλλη τον ολοένα και πιο αντιδραστικό λαό».

Μιλώντας για καχυποψία στο δικομματικό σύστημα, η Wall Street Journal σημείωσε: «Το παλαιό δικομματικό σύστημα ή θα μεταμορφώσει τον εαυτό του και το ελληνικό κράτος ή θα καταρρεύσει και θα αφήσει την εξουσία σε εξτρεμιστές και δημαγωγούς. Οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες».
Zougla.gr