ad

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Robert Kennedy: Η δολοφονία, η μαφία και ο μεγαλύτερος του φόβος

Robert Kennedy: Η δολοφονία, η μαφία και ο μεγαλύτερος του φόβος

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια η Ethel Kennedy, λύνει την σιωπή της και μιλά για την ζωή της, αλλά και τους εφιάλτες του Robert Kennedy, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968 από τον Sirhan Sirhan. Ωστόσο, πίσω από την δολοφονία του φαίνεται να κρύβεται ο αγώνας του ενάντια στη μαφία. Και για αυτό λόγο άλλωστε ο μεγαλύτερος του φόβος ήταν, ότι οι «νονοί» θα τον εκδικούνταν βλάπτοντας τα παιδιά του.

Η 83χρονη σήμερα χήρα του, στην πρώτη της συνέντευξη μετά από τρείς δεκαετίες, αποκαλύπτει ότι ο Robert F Kennedy, ανησυχούσε ότι οι μαφιόζοι θα έριχναν οξύ στα παιδιά του και θα τα τύφλωναν. Εξάλλου, το ίδιο είχε γίνει με την υπόθεση του δημοσιογράφου της «New York Post», Victor Riesel, ο οποίος είχε γράψει δημοσιεύματα σχετικά με τη μαφία και στη συνέχεια του επιτέθηκαν με οξύ και τον τύφλωσαν.

«Μας είπαν ότι θα κάνουν το ίδιο στα παιδιά μας», υπογραμμίζει η Ethel Kennedy. H μεγαλύτερη κόρη, Kathleen, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της μητέρας της λέγοντας: «Δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σχολείο με τα άλλα παιδιά στο τέλος της ημέρας. Έπρεπε να περιμένουμε στο γραφείο του διευθυντή να έρθουν να μας πάρουν».

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί, ότι οι θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με τη μαφία και την οικογένεια των Kennedy, συνήθως αναφέρονται στη "φαμίλια" της Νέας Ορλεάνης του don Carlos Marcello, ο οποίος εκδόθηκε στη Γουατεμάλα από τον ίδιο τον Kennedy το 1961, όταν ο αδερφός του John τον διόρισε γενικό εισαγγελέα.

Μετά από αυτό οι φήμες θέλουν τον Marcello να απείλησε τον John F Kennedy με την παραδοσιακή κατάρα της Σικελίας: «πάρε την πέτρα από το παπούτσι μου». Κι όταν ο αμερικανός πρόεδρος σκοτώθηκε, ο Marcello συνεργάτης του Jimmy Hoffa λέγεται ότι είπε: «Αυτό σημαίνει ότι ο Bobby δεν είναι πια γενικός εισαγγελέας».

Η Ethel Kennedy έδωσε την συνέντευξη με αφορμή τη νέα ταινία σχετικά με την ζωή της, την οποία σκηνοθετεί η μικρότερη από τα έντεκα παιδιά της με τον Rory. Η ταινία «Ethel» ρίχνει και μια ματιά στη ζωή της οικογένειας αλλά και αποκαλύπτει διασκεδαστικές στιγμές, όπως όταν ο John έγινε πρόεδρος και ο Robert γλίστρησε και έπεσε στην είσοδο του Λευκού Οίκου.

Η χήρα Kennedy αποκαλύπτει ότι ήταν πολύ δύσκολο για τον άνδρα της να αναζητά δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή του και έπρεπε να παλέψει για οτιδήποτε προτού γίνει γερουσιαστής στη Νέα Υόρκη το 1964. Παράλληλα, αναφέρεται και στην προσωπική της ζωή, όπου όταν έδινε «άγρια» πάρτι, ο John F Kennedy τη μάλωνε και της ζητούσε να ρίξει τους τόνους.

Κάποτε μάλιστα κατηγορήθηκε για κλοπή, επειδή διέσωσε το υποσιτισμένο άλογο ενός γείτονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φιλμ δεν ασχολείται με τις τραγωδίες που χτύπησαν την οικογένεια μετά τον θάνατο του συζύγου της. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος της David πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1984, ενώ άλλος γιος, ο Michael σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο σκι το 1997.

Star.gr