ad

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

JP Morgan: "Αγοράσετε σε ευρώ και θα εξοφλήσετε σε δραχμές"

JP Morgan: "Αγοράσετε σε ευρώ και θα εξοφλήσετε σε δραχμές"

Με τους ξένους επενδυτές να στέκονται σαν κοράκια πάνω από την Ελλάδα ευχόμενοι τον οικονομικό θάνατο της χώρας μας, ήδη φαίνεται να ξεκίνησε ένας νέος γύρος κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Η JP Morgan απροκάλυπτα πλέον ποντάρει στη χρεοκοπία της χώρας μας και η S&P να δηλώνει δημοσίως ότι τίθεται εν αμφιβόλω η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το PSI που είχαν σημειώσει εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η JP Morgan, η επενδυτική τράπεζα με παγκόσμια φήμη, έχει ήδη αρχίσει να παροτρύνει τους πελάτες της να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα με καθαρό σκοπό το κέρδος αφού όπως τονίζει «θα αγοράσετε σε ευρώ και θα εξοφλήσετε σε δραχμές»!

Όπως διευκρινίζει η JP Morgan, αποτελεί ευκαιρία η αγορά ενός σπιτιού στην Ελλάδα με δάνειο από ελληνική τράπεζα αφού -θεωρώντας βέβαιη τη χρεοκοπία της χώρας μας- η αποπληρωμή του θα γίνει σε δραχμές και δη σε πολύ χαμηλή ισοτιμία.

S&P's: «Ίσως να μη συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών»

Την ίδια ώρα, η S&P's, μετά τη συντονισμένη επίθεση στην ευρωζώνη με τις μαζικές υποβαθμίσεις των πιστοληπτικών αξιολογήσεων κρατών-μελών, τονίζει ότι αμφιβάλει εάν θα υπάρξει συνέχεια στις συζητήσεις της Ελλάδας και των πιστωτών που διεκόπησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή τη βδομάδα.

Υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα εκδώσει την ετυμηγορία του για το EFSF, ο διεθνής οίκος μέσω του Μόριτς Κρέμερ, υπεύθυνου για τη αξιολόγηση των κρατών στην Ευρώπη, δήλωσε ανήσυχος για το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

«Φοβάμαι το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καν επανάληψη των διαπραγματεύσεων, που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη» τόνισε ο ίδιος θέτοντας ουσιαστικά θέμα κατάρρευσης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και αποτυχίας του PSI.

Star.gr