ad

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

iPhone 4S: Την Παρασκευή ξεκινά στην ελληνική αγορά

iPhone 4S: Την Παρασκευή ξεκινά στην ελληνική αγορά

Σε... σημαδιακή ημερομηνία (11/11/2011) ξεκινά στην ελληνική αγορά από τα δίκτυα καταστημάτων των εταιρειών Vodafone και Cosmote, η διάθεση του νέου πολυσυζητημένου iPhone 4S της Apple. Διαβάστε τις τιμές διάθεσης του νέου smartphone.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη δεύτερη ομάδα των 15 χωρών, στις οποίες από την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσει να διατίθεται το νέο iPhone 4S. Στην ίδια ομάδα χωρών, βρίσκονται οι αγορές του Χονγκ-Κονγκ, της Νοτίου Αφρικής, της Αλβανίας, της Αρμενίας, της Βουλγαρίας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας, της Μάλτας, του Μαυροβουνίου, της Νέας Ζηλανδίας, του Παναμά, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Ρουμανίας.

Το νεότερο κινητό της Apple θεωρείται το καλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, διαθέτοντας νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι ο διπύρηνος επεξεργαστής A5 της Apple για γρήγορη απόδοση και εξαιρετικά γραφικά, ανανεωμένη κάμερα των 8 Megapixel με φωτεινότερο φακό και προηγμένες δυνατότητες εγγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD) 1080p.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι τιμές και τα προγράμματα συμβολαίου με τα οποία CοsmΟΤΕ και Vodafone επιδοτούν το iPhone 4S στην ελληνική αγορά. Πάντως, οι λιανικές τιμές (χωρίς επιδότηση) ορίστηκαν στα 669 ευρώ για το μοντέλο των 16GB, στα 789 ευρώ για αυτό των 32GB και στα 889 ευρώ για το μεγαλύτερο (32GB). Δωρεάν θα διατίθεται το iPhone 4 (αμέσως προηγούμενο μοντέλο) στα διετή προγράμματα της Vodafone με πάγιο 60 ευρώ.

Η διάθεση του νέου iPhone 4S συνοδεύεται με την κυκλοφορία του iOS 5, του πλέον προηγμένου λειτουργικού συστήματος με πάνω από 200 νέα χαρακτηριστικά, καθώς και του iCloud, μίας πρωτοποριακής πλατφόρμας δωρεάν υπηρεσιών cloud, η οποία είναι συμβατή με το iPhone, iPad, iPod touch, Mac ή PC για αυτόματη και ασύρματη αποθήκευση του περιεχομένου στο iCloud για να είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου iPhone

Το 4S δεν απέχει εμφανισιακά από τον προκάτοχό του, είναι όμως λεπτότερο και διαθέτει το διπύρηνο επεξεργαστή A5 που προσφέρει έως και επταπλάσια ταχύτητα στην επεξεργασία γραφικών.

Διαθέτει νέα μπαταρία που προσφέρει έως και 8 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 3G, 14 ώρες σε δίκτυα 2G ή 10 ώρες αναπαραγωγή βίντεο,υποστηρίζει όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (GSM, CDMA) και είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο.

Το 4S είναι εφοδιασμένο με δύο κεραίες για να λύνει τα προβλήματα λήψης και μετάδοσης, βάζοντας τέλος στο λεγόμενο σκάνδαλο «antennagate». Εχει αναβαθμισμένη κάμερα 8 Megapixel με φωτεινότερο φακό και μπορεί να καταγράφει βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια 1080p. Οι φωνητικές εντολές με το περίφημο ήδη πρόγραμμα φωνητικών εντολών και υπαγόρευσης Siri δεν θα υποστηρίζονται, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ελληνική γλώσσα.

To iPhone 4S έρχεται με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, το iOS 5.0 (μια έκδοση στην οποία μπορούν να κάνουν αναβάθμιση επίσης όσοι έχουν 3GS και iPhone 4). Το iOS 5 υποστηρίζει το λεγόμενο Over The Air updating και συγχρονισμό με το iTunes, έχει γλωσσάρι το οποίο μπορεί ο χρήστης να εμπλουτίσει με δικές του λέξεις, ώστε να διορθώνει κοινά λάθη κατά την συγγραφή κειμένου, και υποστηρίζει την παραμετροποίηση των ειδοποιήσεων.

Οι τιμές και τα προγράμματα για το iPhone 4S

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι το iPhone 4S θα διατίθεται στα 16 GB από 199€, στα 32 GB από 299€ και στα 64 GB από 399€, μέσα από τo δίκτυο καταστημάτων της Vodafone, καθώς και στο vodafone.gr. Επιπλέον, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν το iPhone 4 στα 8 GB και το iPhone 3GS, ακόμα και εντελώς δωρεάν.

Συγκεκριμένα, η Vodafone διαθέτει επιδοτεί όλα τα iPhone στα 24μηνα συμβόλαια Vodafone Unlimited 35, 45, 50 και 60 (με αντίστοιχο πάγιο). Το κόστος απόκτησης του iPhone 4 8GB μηδενίζεται στο πρόγραμμα Vodafone Unlimited 60 (με 60 ευρώ πάγιο το μήνα), στο οποίο προβλέπεται κίνηση 1.536MB το μήνα, με 280 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα, 1.500 λεπτά προς Vodafone, καθώς και 140 SMS προς όλους και 1.500 προς Vodafone.

Το iPhone 4S 16GB κοστίζει 199 ευρώ με διετές συμβόλαιο με πάγιο 60 ευρώ το μήνα (Vodafone Unlimited 60) και άλλες παροχές. Στο ίδιο πρόγραμμα, μειώνεται στο μέγιστο το κόστος απόκτησης και των υπόλοιπων μοντέλων.

Η Cosmote δημοσιεύει στο δικτυακό της τόπο (cosmote.gr) αναλυτικά τα προγράμματα συμβολαίου που μπορεί να συνοδεύσουν το iPhone 4S.

Το iPhone 4S 16GB πέφτει στα 199 ευρώ στα διετή συμβόλαια Cosmote Απεριόριστα 55. To μοντέλο των 32GB πέφτει κάτω από τα 299 ευρώ στο Cosmote Απεριόριστα 70 (269 ευρώ) -στο Cosmote Απεριόριστα 55 κοστίζει 319 ευρώ. Τέλος, το μοντέλο των 64GB στο Cosmote Απεριόριστα 70 διατίθεται στα 379 ευρώ και στα 429 ευρώ στο μικρότερο με πάγιο 55 ευρώ το μήνα.

Στις υπόλοιπες παροχές των προγραμμάτων που ενδεικτικά αναφέρουμε, και συγκεκριμένα στο Cosmote Απεριόριστα 55, η Cosmote δίνει 1.500 λεπτά προς Cοsmote και σταθερά, 220 λεπτά προς υπόλοιπα εθνικά δίκτυα, 1500 SMS προς Cosmote και 120 προς τους υπόλοιπους καθώς και 750ΜΒ κίνηση data.

Στο Cosmote Απεριόριστα 70 με πάγιο 70 ευρώ, τα λεπτά ομιλίας προς άλλα δίκτυα αυξάνονται στα 340', τα SMS προς άλλα δίκτυα στα 200 και η προπληρωμένη κίνηση data στα 1.536MB το μήνα.

tanea.gr