ad

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Οι μισοί μαθητές θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

ΗΠΑ: Οι μισοί μαθητές θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις ΗΠΑ έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την Οργάνωση Πανεπιστημιακών Αμερικανίδων Γυναικών (AAUW) σε 1.965 μαθητές, το 48% έχει δεχτεί κάποιου είδους σεξουαλική επίθεση, άμεσα ή μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την μελέτη, τα κορίτσια είναι πιο εύκολος στόχος, με το 56% να έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ το ίδιο δηλώνει το 40% των αγοριών. Το 9% των περιστατικών δηλώνει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητές ή από μέλη του προσωπικού του σχολείου, ενώ η παρενόχληση αντιμετωπίστηκε με δυσφορία από το 87% των ερωτηθέντων.

Η λεκτική παρενόχληση (αστεία, σχόλια) αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των περιπτώσεων, με το ένα τρίτο να γίνεται μέσω του διαδικτύου (ηλεκτρονικά μηνύματα, μέσω facebook κλπ) ή μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα (SMS). Η μελέτη αναλύει επίσης τα κίνητρα των νέων που παρενοχλούν. Ποια είναι αυτά; Για το 44% επειδή αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής σε ένα σχολείο, το 39% το θεωρεί «αστείο», ενώ το 23% το έκανε από εκδίκηση...

Star.gr