ad

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Φιγιόν: Εξαιρετική λύση η συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά

Φιγιόν: Εξαιρετική λύση η συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά

Εξαιρετική λύση χαρακτήρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν τη συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. «Έπρεπε η Ελλάδα να αποσαφηνίσει πολύ γρήγορα τη στάση της, αυτό έγινε, θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους πολιτικούς» τόνισε.

Στη διάρκεια παρουσίασης του νέου προγράμματος λιτότητας στην Γαλλία και ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Αθήνα, ο Γάλλος πρωθυπουργός απάντησε: «Λάβαμε διευκρινίσεις για την κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε εβδομάδες ή και μήνες για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

» 'Επρεπε η Ελλάδα να αποσαφηνίσει πολύ γρήγορα τη στάση της, αυτό έγινε, θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους πολιτικούς.»

Είναι υπόθεση της Ελλάδας να βρει η ίδια τις λύσεις και τις διεξόδους στην κατάσταση που αντιμετωπίζει. Αντιλαμβάνομαι ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική λύση στο σημερινό πλαίσιο και θα βοηθήσουμε τους 'Ελληνες προς την κατεύθυνση αυτή, κατέληξε.

ta nea .gr