ad

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι γερανοί… ξανάρχονται!




Σαφάρι ελέγχων εναντίον της παράνομης στάθμευσης, ιδίως των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων, ξεκινά στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας η Τροχαία, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί θα εκτελούν κοινές περιπολίες, «σαρώνοντας» το κέντρο της πόλης.

Η Τροχαία θα έρθει να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αστυνομία, ιδίως στην οδό Τσιμισκή, όπου τα πρόστιμα πέφτουν... βροχή και το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης έχει μειωθεί σημαντικά.

Ήδη, χθες το πρωί, σύμφωνα με τον «Α», ο γερανός της Τροχαίας απομάκρυνε σταθμευμένα οχήματα από την κεντρικότερη λεωφορειολωρίδα της Θεσσαλονίκης, αυτήν που εκτείνεται στον άξονα Β. Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Τσιμισκή.

Οι κοινές περιπολίες των δύο υπηρεσιών δεν είναι κάτι συνηθισμένο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία πετούσε το... μπαλάκι στη Δημοτική Αστυνομία κάθε φορά που καλούνταν να απαντήσει στο πώς θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Η μόνιμη επωδός ήταν ότι δεν επαρκεί η δύναμή της και γι' αυτό η αστυνόμευση για θέματα στάθμευσης θα γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία.

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται ότι άλλαξαν.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

www.zougla.gr