ad

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Έρευνα: Φοβερά ανασφαλείς και φοβισμένοι οι Έλληνες

Έρευνα: Φοβερά ανασφαλείς και φοβισμένοι οι Έλληνες

Φοβερή ανασφάλεια και φόβο έχει προκαλέσει στους Έλληνες η κατάσταση της χώρας, γεγονός που ως γνωστόν επηρεάζει την γενικότερη ψυχολογία τους. Έξι στους δέκα (6 στους 10) έχουν άγχος ότι θα χάσουν την δουλειά του μέσα στο επόμενο έτος.

Σύμφωνα με έρευνα της Alco για το ΕΒΕΑ, ο κόσμος τρέμει για το μέλλον της χώρας και πιστεύει ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα μας οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση παρόλο που οι περισσότεροι, για να μην σας πούμε σχεδόν όλοι δεν γνωρίζουν τι περιέχει η δανειακή σύμβαση.

Συγκεκριμένα, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια, μόλις 2 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ανάκαμψη, ενώ το 13% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το 10% των λοιπών κομμάτων μοιράζονται την ίδια άποψη.

Χαρακτηριστική όμως είναι η ανασφάλεια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εν λόγω ερώτημα, καθώς, το 28% υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει σε ανάκαμψη, το 41% σε ύφεση και το υπόλοιπο 31% διατήρησε ουδέτερη στάση.

Όσον αφορά την δανειακή σύμβαση το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει πλήρη άγνοια, ενώ μόλις το 34% αυτών δήλωσε ότι γνωρίζει μόνο μέρος της. Ηλικιακά, το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δήλωσαν ότι γνωρίζουν το περιεχόμενο της σύμβασης ανήλθε στο 12% για τις ηλικίες μεταξύ 25 και 44 ετών, ενώ όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ηλικιών σημείωσαν ποσοστά χαμηλότερα του 7%.

Star.gr