ad

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αύξηση της φτώχειας στις ΗΠΑ




Μεγάλη άνοδο σημείωσε στις ΗΠΑ ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε μεγάλη φτώχεια αναιρώντας την πρόοδο που είχε σημειωθεί στη χώρα την δεκαετία του 90 στο περιορισμό της ανέχειας, επισημαίνει πρόσφατη έρευνα.

Το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς στην Ουάσινγκτον αναφέρει ότι ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε περιοχές που πλήττονται από μεγάλη φτώχεια αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 30%. Ως φτωχές ορίζονται κοινότητες που το εισόδημα τουλάχιστον του 40% των κατοίκων είναι τόσο χαμηλό που κατατάσσεται «κάτω από το όριο φτώχειας».

Η έρευνα συγκρίνει τον αριθμό των Αμερικανών που ζούσαν στη φτώχεια το 2000 με αυτό του 2005-2009. Η φτώχεια στις ΗΠΑ καθορίζεται από εισόδημα 16,200 ευρώ ετησίως (δηλαδή 22.300) δολάρια ή και λιγότερο για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση ευθύνεται για εκατομμύρια άνεργους, ενώ πολλοί αμερικανοί έχουν χάσει τα σπίτια τους επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων.

Η έρευνα του Μπρούκινγκς φέρει τον τίτλο «Η επανεμφάνιση της συγκεντρωμένης Φτώχειας» και επισημαίνει ότι ο αριθμός των αμερικανών που ζουν στην ανέχεια έφτασε τα 46,3 εκατομμύρια.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου


www.zougla.gr