ad

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εθνική ταπείνωση για την Ελλάδα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Εθνική ταπείνωση για την Ελλάδα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Οι ραγδαίες πολιτικές και ταυτόχρονα δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Ελλάδα κυριαρχούν και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που δείχνουν μέσα από τίτλους και σχόλια τις πιο "άγριες" διαθέσεις τους για τη χώρα μας.

Financial Times: Αναστέλλεται η βοήθεια

Για σοβαρές πιέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου από Μέρκελ και Σαρκοζί κάνουν λόγο οι Financial Times αναφερόμενοι σε όσα έγιναν χθες στις Κάννες. Η εφημερίδα τονίζει πως ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος, πέτυχαν όσα ζήτησαν και πήραν επίσπευση του χρόνου, αλλά και συγκεκριμένο ερώτημα, το οποίο θα αφορά την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η βοήθεια προς την Ελλάδα αναστέλλεται μέχρι να υπάρξουν νεώτερα και μέχρι να εφαρμοστούν όλα όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τη χθεσινή νύχτα στις Κάννες «δραματική» και σχολιάζει όσα συνέβησαν χθες.

Κριτική και "φαρμακερά" σχόλια για τις αποφάσεις στην Ελλάδα:

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει στον τίτλο της: “Ελλάδα: Σε δημοψήφισμα η παραμονή της χώρας στο ευρώ”

Η επίσης γαλλική εφημερίδα Liberation με τον τίτλο “G20: Η Αθήνα δέχεται τις κριτικές στις Κάννες”, γράφει ότι τελικά στις Κάννες το πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Ελλάδα και όχι οι G20!

Στον τοίχο, χωρίς περιστροφές, μας στήνει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Το πρωτοσέλιδο της λέει: “Σαρκοζί και Μέρκελ έβαλα την Ελλάδα στον τοίχο”.

Πυρά και από τη Γερμανία:

“Τελεσίγραφο” μας στέλνουν και οι γερμανικές εφημερίδες. Η Sueddeutsche Zeitung θεωρεί ότι είμαστε ιός για την Ευρώπη και γράφει στον τίτλο της: “Ένας ιός που τον λένε...δυσπιστία”!

Η BILD έχει ως τίτλο της: “Οι Έλληνες πρέπει πρώτα να αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ” και μετά να πάρουν τα λεφτά.

Εξηγήσεις ζητάει η Μέρκελ από τον Παπανδρέου σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine στην απόφαση του να πάει σε δημοψήφισμα.. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της είναι: “Η Μέρκελ ζητάει από τον Παπανδρέου να γίνει... σαφής!”

“Σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ” γράφει σήμερα το Bloomberg

“Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα” γράφει και η Handelsblatt. Συνεχίζοντας λέει ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έβαλαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποφασίσει επιτέλους αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

"Θέμα χρόνου η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ", γράφει στην αγγλική του έκδοση το περιοδικό "Der Spiegel", ενώ στην γερμανική έκδοση αναφέρει "Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί σταματούν τις πληρωμές προς την Αθήνα".

Την πόρτα μας δείχνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph σύμφωνα πάντα με τον τίτλο της: “Σαρκοζί προς Ελλάδα: “Αν δεν συμφωνείς με τους κανόνες, φύγε από το ευρώ”!

Star.gr