ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Εθνική μας πάει EURO 2012! Μεγάλη νίκη επί της Γεωργίας

Η Εθνική μας πάει EURO 2012! Μεγάλη νίκη επί της Γεωργίας

Πιστή στο… ραντεβού της με την πρόκριση αποδείχθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Η «αρμάδα» του Φερνάντο Σάντος νίκησε, και μάλιστα με ανατροπή, 2-1 τη Γεωργία στο «Μιχαήλ Μέτσχι» της Τιφλίδας κι έτσι προκρίθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην τελική φάση του Euro 2012, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο χρειαζόταν έναν βαθμό για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο, βρέθηκε να χάνει από το 19’ (Ταργκαμάτζε), ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία του και με τέρματα των Φωτάκη (79') και Χαριστέα (85') εξασφάλισε για τρίτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα μας με το αγαπημένο του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, ενώ την αμυντική τετράδα -από αριστερά προς τα δεξιά- αποτελούσαν οι Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Βύντρα.

Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ήταν ο Κατσουράνης, μπροστά του πήραν θέση οι Τζιόλης και Καραγκούνης, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Χαριστέα (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Γκέκα (κορυφή).

Στον αντίποδα, ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε φανέλες βασικών στους: Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Γκριγκαλασβίλι, Κανκάβα, Χιζανισβίλι, Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Μιτσενλίτζε και Κομπιασβίλι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στον αγώνα, δείχνοντας ότι δεν θα αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για το γρήγορο γκολ.

Εντούτοις, όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους Γεωργιανούς, οι οποίοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς.

Πιο συγκεκριμένα, στο 19ο λεπτό, ύστερα από μακρινό φάουλ του Ταργκαμάτζε, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Τζόρβα.

Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα μας είχε μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γκέκα μπλοκαρίστηκε απ' τον γκολκίπερ των Γεωργιανών.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, εμφανώς επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν, έκαναν αρκετά λάθη τόσο στο κέντρο όσο και στην άμυνα και λίγο έλειψε να τα πληρώσουν στο 23’.

Ύστερα από νέα σύγχυση στην περιοχή της ομάδας μας, η μπάλα στρώθηκε στον Κομπιασβίλι, ωστόσο το απευθείας σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Στη συνέχεια, οι πλάγιοι μπακ της εθνικής μας άρχισαν να προωθούνται, κι έτσι η ομάδα μας γινόταν πιο απειλητική για την εστία του Ρεβισβίλι.

Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 28’ για να κάνει το 1-1.
Ο Σπυρόπουλος γύρισε στον Κατσουράνη, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε το σουτ του Έλληνα μέσου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Γκέκα, ωστόσο ο φορ της Άιντραχτ, αν και σε πλεονεκτική θέση, πλάσαρε ψηλά άουτ.

Η εθνική μας στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους απέκτησε και πάλι τα «ηνία», όμως δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, καθώς ο Ρεβισβίλι έδειξε τα αντανακλαστικά του στα σουτ των Βύντρα (32’) και Σπυρόπουλου (40’).

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. ΕΛΛΑΔΑ 10 7-3-0 14-5 24 -EURO 2012

2. Κροατία 10 7-1-2 18-7 22 -ΠΛΕΪ ΟΦ

3. Ισραήλ 10 5-1-4 13-11 16

4. Λετονία 10 3-2-5 9-12 11

5. Γεωργία 10 2-4-4 7-9 10

6. Μάλτα 10 0-1-9 4-21 1



www.zougla.gr