ad

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πολύνεκρο δυστύχημα στη Βουδαπέστη

Πολύνεκρο δυστύχημα στη Βουδαπέστη

Δεκατέσσερις από τους 15 Ρουμάνους επιβάτες ενός μικρού λεωφορείου έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε αυτοκινητόδρομο στην Ουγγαρία μεταξύ των πόλεων Μάκο και Σέγκεντ.

Το μικρό λεωφορείο με ρουμανικές πινακίδες, που είχε ξεκινήσει από τη Βαλένθια της Ισπανίας συγκρούστηκε με νταλίκα που κατευθυνόταν στη Βουδαπέστη.

«Από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ουγγρική αστυνομία, ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που είχε ξεκινήσει από την πόλη Αραντ της δυτικής Ρουμανίας αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το βαρύ όχημα έσπασε τις διαχωριστικές μπάρες και συγκρούστηκε με το μικρό λεωφορείο», ανέφερε ο Ρουμάνος πρόξενος στην Σέγκεντ, Ράζβαν Τσιόλτσα.

Δεκατέσσερις επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών έχασαν τη ζωή τους. Ένας επιβάτης μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σέγκεντ, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί με τραύματα ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος αναμένεται στη διάρκεια της μέρας να δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

Zougla.gr