ad

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τους πρόδωσε το πολυτελές κλεμμένο αυτοκίνητο

Τους πρόδωσε το πολυτελές κλεμμένο αυτοκίνητο

Το πολυτελές αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει σε μια από τις πρόσφατες ληστείες τους - έχοντας μάλιστα κακοποιήσει σεξουαλικά την ιδιοκτήτριά του - ήταν αυτό που πρόδωσε τελικά τη συμμορία με τα Καλάσνικοφ.
Οι τέσσερις νεαροί Αλβανοί, ηλικίας 20-22 ετών, τους τρεις τελευταίους μήνες είχαν επιδοθεί σε ένα μπαράζ εισβολών σε σπίτια. Σημαδεύοντας με τα Καλάσνικοφ τους ενοίκους άρπαζαν χρήματα, χρυσαφικά, κινητά και συνήθως και το αυτοκίνητο των θυμάτων τους για να διαφύγουν. Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις δεν αρκέστηκαν απλώς να ληστέψουν τα θύματά τους αλλά κακοποίησαν σεξουαλικά και τις γυναίκες που βρήκαν μέσα στα σπίτια.
Τελευταίο τους θύμα, λίγο προτού πέσουν στα χέρια των αστυνομικών, ήταν μια 40χρονη στην Ηλιούπολη.
Οι ληστές εισέβαλαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αιφνιδίασαν τη γυναίκα, που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Εκείνη τους παρέδωσε τα χρήματα και τα κοσμήματα που είχε στο σπίτι ικετεύοντάς τους να μην πειράξουν εκείνη και το ανήλικο παιδί της. Οι κακοποιοί όμως τη χτύπησαν στο κεφάλι και αφού την άφησαν αναίσθητη ασέλγησαν πάνω της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι κακοποιοί είδαν παρκαρισμένη έξω από μια μονοκατοικία στη Γλυφάδα μια καινούργια Μερσεντές. Βλέποντας το αυτοκίνητο θεώρησαν πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι πλούσιοι. Παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και αφού πήραν τα χρήματα κακοποίησαν σεξουαλικά την 32χρονη. Στο διπλανό δωμάτιο, με το Καλάσνικοφ στον κρόταφο, βρισκόταν ο σύζυγός της και τα δίδυμα παιδιά τους ηλικίας 2 ετών.

ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Χθες το πρωί δύο από τα μέλη της συμμορίας, και λίγες ώρες αφότου είχαν σκορπίσει τον φόβο στην Ηλιούπολη, βγήκαν για μια βόλτα με την πολυτελή κλεμμένη ασημί Μερσεντές που είχαν αφαιρέσει στις 27 Σεπτεμβρίου. «Κυκλοφορούσαν με το αυτοκίνητο, που δεν είναι και πολύ συνηθισμένο, σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Σαν να μην είχαν επίγνωση πως αυτό θα τους "κάρφωνε"» λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας. Αυτό που σοκάρει περισσότερο πάντως, είναι το ότι οι τέσσερις νεαροί, που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις Αρχές για μικροκλοπές και διαρρήξεις περιπτέρων, βρέθηκαν από τη μια ημέρα στην άλλη να εισβάλλουν σε σπίτια με Καλάσνικοφ, να βιάζουν γυναίκες και να απειλούν με όπλα μικρά παιδιά.
Η Ασφάλεια, που παρακολουθούσε την κλεμμένη Μερσεντές από τον Νέο Κόσμο, όπου ήταν το κρησφύγετο της συμμορίας, συνέλαβε πρώτα τον έναν Αλβανό που κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να πάει σε καφετέρια.
Λίγο αργότερα συνέλαβε τον οδηγό της Μερσεντές μαζί με την ελληνίδα φίλη του, ενώ οι υπόλοιποι της συμμορίας συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες. Ενα από τα μέλη της συμμορίας συμμετείχε σε κατάληψη σε σχολείο όπου και συνελήφθη.

tanea.gr