ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τέλος τα Σαββατοκύριακα οι αργίες και εκδρομές για τα σχολεία

Τέλος τα Σαββατοκύριακα οι αργίες και εκδρομές για τα σχολεία

Η υφυπουργός Παιδείας, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες, η αναπλήρωση εξασφαλίζεται, με τους παρακάτω τρόπους:

* Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.

* Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.

* Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, και αξιοποιούνται τα Σάββατα.

Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με την σωρευτική εφαρμογή των ανωτέρω και απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του υπουργείου Παιδείας βάσει των ισχυουσών διατάξεων, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

- Με την αναπλήρωση πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε μάθημα η κάλυψη τουλάχιστον των 4/5 των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας.

- Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, ο Διευθυντής συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο ανά δεκαπενθήμερο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την προσήκουσα διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.

Zougla.gr