ad

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Στα 660 ευρώ ο πρώτος μισθός των εκπαιδευτικών

Στα 660 ευρώ ο πρώτος μισθός των εκπαιδευτικών

Λαιμητόμο για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο με τις περικοπές στις μηνιαίες απολαβές κυμαίνονται από 50 έως 1.500 ευρώ.

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρει το Έθνος, η διαπίστωση-σοκ είναι ότι οι θεσπιζόμενες ρυθμίσεις κατεβάζουν τον καθαρό μισθό των νεοδιοριζόμενων στο επίπεδο των 660 ευρώ!

«Οι εκπαιδευτικοί -οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι- βλέπουν με τρόμο τις καθαρές αποδοχές τους να μετατρέπονται σε φιλοδώρημα» αναφέρουν οργισμένοι δάσκαλοι και καθηγητές.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία δύο χρόνια με την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου έχουν ήδη απωλέσει 4 μισθούς και προσθέτουν πως «σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ακρίβεια έχουν ήδη οδηγηθεί στην εξαθλίωση».

«To προεκλογικό σύνθημα της κυβέρνησης "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" απαντήθηκε. Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα της πιο βάρβαρης επίθεσης που βρέθηκαν ποτέ εργαζόμενοι» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς.

Αντίστοιχη είναι η μείωση και για τους καθηγητές, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος: «Έχουμε χάσει περίπου 4 μισθούς, αν σκεφτούμε την περικοπή που έχει γίνει στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας» που τονίζει ότι το νέο μισθολόγιο περιλαμβάνει μία «κρυφή» μείωση «που επανακατατάσσει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς σε νέους βαθμούς».

Star.gr