ad

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απεργίες την εβδομάδα 24 έως 27 Οκτωβρίου

Απεργίες την εβδομάδα 24 έως 27 Οκτωβρίου
Με νέο απεργιακό μπαράζ από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας απειλούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αντιδρώντας στη μισθωτή εφεδρεία, η οποία αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των εργαζομένων αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τρίτη ενώ ορισμένοι πρότειναν να μπει λουκέτο διαρκείας σε όλα τα μέσα. Τις οριστικές αποφάσεις για τις νέες απεργίες στις αστικές συγκοινωνίες θα λάβουν σήμερα τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Εν τω μεταξύ, απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και στα βυτιοφόρα Δ.Χ. αποφάσισαν και οι μεταφορείς.
Υπό κατάληψη συνεχίζει να τελεί η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ έως την ερχόμενη Πέμπτη απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Νέα αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας. Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε ότι οι δικηγόροι δεν θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στις 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 3 και 4 Νοεμβρίου.
ΤΑ ΝΕΑ