ad

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Βουλή τα προβλήματα μηχανημάτων του ΙΚΑ Ηρακλείου

Επιστολή του Β. Κεγκέρογλου

Στη Βουλή τα προβλήματα μηχανημάτων του ΙΚΑ Ηρακλείου

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουτρουμάνη απέστειλε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, στην οποία ζητά να τεθούν σε λειτουργία τα μ χανήματα που έχουν πρόβλημα στο ΙΚΑ Ηρακλείου και την αντικατάσταση τους με νέα. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Σε μεγάλη ταλαιπωρία έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ Ηρακλείου εξαιτίας της μη λειτουργίας τριών μηχανημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», ο μαστογράφος, ο υπέρηχος καρδιάς καθώς και το μηχάνημα πανοραμικών ακτινογραφιών είναι εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι που έχουν κλείσει ραντεβού για τις εξετάσεις να μην εξυπηρετούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μηχάνημα του μαστογράφου ήταν επτά μήνες κλειστό λόγω έλλειψης γιατρού για να το λειτουργήσει, ενώ τώρα που έγινε η πρόσληψη του γιατρού παρουσίασε βλάβη και δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Κ. Υπουργέ

Το πρόβλημα μη λειτουργίας του υπέρηχου καρδιάς καθώς και του μηχανήματος πανοραμικών ακτινογραφιών ξεκινάει από το γεγονός ότι πρόκειται για δύο παλιά μηχανήματα , τουλάχιστον 25ετίας, τα οποία παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα ενώ το πρόβλημα διογκώνεται από την μη έγκαιρη ανταπόκριση των αρμόδιων τεχνικών από την Αθήνα για αποκατάσταση των μηχανημάτων και την επαναλειτουργίας τους.

Επειδή ο στόχος της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής περίθαλψης πρέπει να έχει προτεραιότητα και

επειδή τα συγκεκριμένα μηχανήματα στο ΙΚΑ Ηρακλείου, σύμφωνα και με τους αρμόδιους, είναι παλαιά(αν εξαιρέσουμε το μαστογράφο) και παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα

σας ζητώ να εξετάσετε το θέμα, εξετάζοντας τη δυνατότητα κατ αρχήν της άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων από τους αρμόδιους τεχνικούς και κατά δεύτερον την δυνατότητα αντικατάστασης τους από νέα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ιδρύματος.


www.cretalive.gr