ad

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αμετακίνητοι παρά την δικαστική απόφαση


Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Ακινητοποιημένα παραμένουν όλα τα Μέσα Μεταφοράς. Κανονικά κινούνται ο Προαστιακός και οι συρμοί του ΟΣΕ.
Η απόφαση του συντονιστικού οργάνου των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς για 24ωρη κινητοποίηση, ισχύει, δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3, ο Μάνθος Τσακός, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στο Μετρό. Όπως είπε, εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη
το σταθμό του Συντάγματος για περιφρούρηση της απεργίας.
Μιλώντας αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», είπε πως το νομοσχέδιο του Ρέππα είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους καθώς καταρρίπτει τα πάντα όπως τις συλλογικές συμβάσεις.
Ο πρόεδρος εργαζομένων στον ΟΑΣΑ – ΕΘΕΛ, Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», είπε πως η δικαστική απόφαση δεν έχει βγει και πως δεν τους έχει επιδοθεί καμία απόφαση. Πρόσθεσε ότι ως εκ τούτου η απεργία γίνεται κανονικά.
Από το πρωί μετά τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου υπάρχει ένα πλαίσιο διαλόγου και οι πόρτες για διάλογο είναι ανοιχτές, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας.
Σε ότι αφορά την τιμή του εισιτηρίου, είπε πως η αύξηση είναι μεγάλη και πως επιλέγει η πιο ήπια λύση δηλαδή 1,20 ευρώ για τη μονή διαδρομή και 1,40 για πολλαπλές διαδρομές.
Πρόσθεσε ότι θα δοθούν κίνητρα στους επιβάτες, όπως η μείωση στην τιμή της κάρτας πολλαπλών διαδρομών.
Σημείωσε πως θα γίνει διάλογος από μηδενική βάση για τα μισθολογικά.