ad

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Το Boeing μπορεί να μην βρεθεί ποτέ

Οι έρευνες για το χαμένο μαλαισιανό Boeing μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και ένα χρόνο, σύμφωνα με τους επικεφαλής των ερευνών.

Οι αρμόδιοι ξεκαθαρίζουν πως οι πιθανότητες να εντοπιστεί το αεροσκάφος έχουν μειωθεί δραματικά.

Δηλώνουν ωστόσο αισιόδοξοι, πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν θετικά αποτελέσματα από το μη επανδρωμένο υποβρύχιο που «χτενίζει» τον ωκεανό ανοιχτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως θα ταξιδέψει στην Αυστραλία, όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Κίνας.  Εξέφρασε την ελπίδα πως πολλές χώρες θα συνεχίσουν να συνδράμουν τις έρευνες.

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων, καθώς καλούνται να εγκαταλείψουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων που τους έχουν παρασχεθεί και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με το euronews.com.

«Θέλουμε να παραμείνουμε εδώ, γιατί πιστεύουμε πως οι Μαλαισιανές Αερογραμμές δεν θα μας κρατάνε ενήμερους. Φοβόμαστε πως κάθε φορά που προκύπτει κάτι σημαντικό, η εταιρεία δεν θα στέλνει μήνυμα σε όλους τους συγγενείς», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους.

Η Malaysia Airlines κλείνει και τα κέντρα στήριξης που είχε συστήσει μετά την εξαφάνιση της πτήσης στις 8 Μαρτίου.

Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη οργή τους για την ελλιπή, όπως λένε, ενημέρωση που λαμβάνουν.

Real.gr