ad

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η αναβάθμιση του Google Glass

Η Google ανακοίνωσε τον επόμενο κύκλο αναβαθμίσεων του Glass, που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από αυτή την εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος Android Kit Kat.

Μέσω της αναβάθμισης στην έκδοση Kit Kat του Android, οι δημιουργοί εφαρμογών θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το πλέον πρόσφατο Android SDK (Software Development Kit) για τη δημιουργία Glassware apps, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο Kit του Glass.

Επίσης, στα νέα στοιχεία, που έρχονται λόγω της αναβάθμισης στο Kit Kat, περιλαμβάνονται η αύξηση της αξιοπιστίας και η μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Ωστόσο, πέρα από τις προσθήκες θα υπάρχει και μία αφαίρεση, πιο συγκεκριμένα θα αφαιρεθεί η δυνατότητα βίντεο-κλήσεων.

Σύμφωνα με την Google λιγότερο από το 10% των χρηστών-δοκιμαστών του Glass χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Οπότε, η εταιρεία αφαίρεσε τη λειτουργία αυτή, η οποία σχεδιάζεται να επανέλθει όταν «θα βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μία άλλη σημαντική βελτίωση αφορά την οργάνωση βίντεο και φωτογραφιών σε πακέτα (bundles), ώστε να είναι ευκολότερη η ταξινόμησή τους.

Επίσης, ο διαμοιρασμός φωτογραφιών έχει επεκταθεί ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω της εφαρμογής Hangouts.

Παράλληλα, έχει οργανωθεί καλύτερα η λίστα φωνητικών εντολών, ώστε να τοποθετηθούν οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εντολές, σε υψηλότερη θέση.

Οι βελτιώσεις ανακοινώθηκαν την ημέρα που το Google Glass είναι διαθέσιμο, για μία και μοναδική ημέρα, στο σύνολο του αμερικανικού κοινού.

Σημάδι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να περάσει τις δοκιμές του φουτουριστικού wearable gadget σε σαφώς μεγαλύτερη κλίμακα.

Real.gr