ad

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά στο εξής οι βεβαιώσεις ανεργίας


Τέλος στις μεγάλες ουρές δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με μια καινοτομία που θα ενθουσιάσει και θα ανακουφίσει τους ανέργους!

Χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού δε χρειάζεται από δω και στο εξής να τρέχουν με κρύα, χιόνια, βροχές και καύσωνες στον ΟΑΕΔ για να λαμβάνουν τη βεβαίωση ανεργίας, αντιθέτως θα μπορούν να την παίρνουν από τον καναπέ τους, απλώς σερφάροντας στην ηλεκτρονική πύλη του ΟΑΕΔ !!!

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα εάν είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας ή όχι λαμβάνουν τον αντίστοιχο τύπο βεβαίωσης.

-Βεβαίωση Ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας.

-Βεβαίωση Επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ' αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, μέσω του Portal είναι επίσης δυνατή και η έκδοση Βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολύνει το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων, ενώ δημιούργησε δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης ανεργίας μετά τη διαπίστωση πως πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν σε διάφορους φορείς ελλιπείς ή λανθασμένες βεβαιώσεις.

Star.gr