ad

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Κύπρος: Το θαύμα μιας τετραπληγικής που γέννησε κοριτσάκι

Κύπρος: Το θαύμα μιας τετραπληγικής που γέννησε κοριτσάκι
Τετραπληγική γυναίκα έγινε για δεύτερη φορά μητέρα! Η Ελένη Κουδουνάρη από την Κύπρο έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι αποδεικνύοντας ότι η ζωή δεν σταματά μπροστά σε τίποτα, ακόμα κι αν το εμπόδιο είναι ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Η μικρή Ντάλια, που γεννήθηκε την περασμένη Τετάρτη στις 8.22 το πρωί στο νοσοκομείο Λεμεσού με καισαρική τομή, είναι η πιο τρανή απόδειξη της δύναμης ψυχής που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.

Η μητέρα της Ελένη Κουδουνάρη, τετραπληγική εδώ και είκοσι τρία χρόνια, γέννησε και τα δύο της παιδιά (το πρώτο στη Νότια Αφρική, όπου ζούσε εκείνο το διάστημα) χωρίς να πτοηθεί από την κατάσταση της υγείας της και χωρίς να υπολογίσει τις όποιες δυσκολίες θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.

Τα κατάφερε με τον γιο της, ο οποίος σήμερα είναι ένας νεαρός ενήλικος, και όπως υποστηρίζει, θα τα καταφέρει και με την κορούλα της.

Για τα δεδομένα της Κύπρου, η γέννηση παιδιού από τετραπληγική μητέρα είναι ίσως η μοναδική περίπτωση. Πρόκειται για σπάνιο γεγονός, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Λεμεσού, δρ Ανδρέας Χαραλάμπους και η πρώτη περίπτωση την οποία αντιμετωπίζει ο ίδιος στη σταδιοδρομία του.

Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή έξω από το δωμάτιο της Ελένης Κουδουνάρη προκειμένου να δουν από κοντά το νέο μέλος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Λεμεσού, η λεχώνα χαίρει άκρας υγείας, ενώ η όλη διαδικασία της καισαρικής πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα για εκείνη και το νεογνό.
Espressonews.gr