ad

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δύναμη ψυχής: 9χρονη έκανε μεταμόσχευση σε 6 όργανα και ζει!

Δύναμη ψυχής: 9χρονη έκανε μεταμόσχευση σε 6 όργανα και ζει! Βίντεο : Όταν ένας σπάνιος και ιδιαίτερα επιθετικός όγκος «χτυπάει» έξι βασικά όργανα σε ένα εννιάχρονο κορίτσι, οι πιθανότητες να επιζήσει είναι ελάχιστες, θα σκεφτόταν κανείς. Η
Όταν ένας σπάνιος και ιδιαίτερα επιθετικός όγκος «χτυπάει» έξι βασικά όργανα σε ένα εννιάχρονο κορίτσι, οι πιθανότητες να επιζήσει είναι ελάχιστες, θα σκεφτόταν κανείς.

Η Alannah Shevenell’s απέδειξε ότι δεν είναι και ακριβώς έτσι τα πράγματα!

Οι γιατροί ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι, όταν εξέτασαν την μικρή, αφού ο όγκος είχε φτάσει πολύ κοντά στην καρδιά της και ασκούσε πίεση στον οισοφάγο της με αποτέλεσμα να μην τρώει τίποτα για καιρό. Οι χημειοθεραπείες και οι εγχειρήσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ζωή της και η ζωή της οικογένειας της ήταν ένας Γολγοθάς. Υπέφερε για καιρό και περίμενε τα χειρότερα…

Μέχρι που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ΕΞΙ οργάνων και σήμερα έχει την δυνατότητα να απολαύσει τα αγαπημένα της φαγητά.

Η Alannah από το Μέιν, έχει πλέον νέο οισοφάγο, συκώτι, στομάχι, σπλήνα, πάγκρεας και μικρό έντερο, αφού ο γιγάντιος όγκος είχε χτυπήσει σχεδόν όλο το σωματάκι της μικρής.

Στην διάρκεια των 14ωρών που διήρκησε η επέμβαση οι γιατροί έκανα ότι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και το κατάφεραν!

Όπως εξήγησε μια από τους γιατρούς της μικρής, ήταν η πρώτη φορά που γίνεται μεταμόσχευση οισοφάγου.

«Όταν μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει δότης κάναμε την προσευχή μας», λέει τώρα χαρούμενη και συγκινημένη η γιαγιά της.

Η μικρή από την πρώτη μέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο είχε μαζί της ένα ημερολόγιο και έσβηνε τις ημέρες μέχρι να έρθει η στιγμή που θα γυρίσει σπίτι της. Μέρες ολόκληρες πέρασε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όμως τώρα θα έχει όλη την ζωή μπροστά της…

Το χαμόγελο και η αισιοδοξία έχουν επιστρέψει στο πρόσωπο της μικρής.


www.star.gr