ad

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Costa Concordia: Ο καπετάνιος βύθισε το πλοίο για να στείλει... χαιρετίσματα!

Costa Concordia: Ο καπετάνιος βύθισε το πλοίο για να στείλει... χαιρετίσματα!

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο καπετάνιος του "Costa Concordia" οδήγησε το κρουαζιερόπλοιο στην ακτή επειδή ήθελε να ευχαριστήσει τον αρχισερβιτόρο που κατάγεται από το νησί. "Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο σου", φέρεται να είπε ο καπετάνιος στον αρχισερβιτόρο Αντονέλο Τιέβολι μόλις λίγα δευτερόλεπτα προτού το κρουαζιερόπλοιο χτυπήσει στον ύφαλο, αναφέρει η "Corriere della Serra".

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Σκετίνο οδήγησε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο 10 φορές πιο κοντά στην ακτογραμμή από το επιτρεπόμενο όριο για να... χαιρετήσει έναν φίλο του αξιωματικό του Εμπορικού Ναυτικού που βρισκόταν στην ακτή, είτε για να εντυπωσιάσει τους κατοίκους.

Επικαλούμενη μαρτυρίες επιβατών, η «Daily Mail» υποστηρίζει πως λίγα λεπτά πριν από την πρόσκρουση, ο 52χρονος τα έπινε αγκαζέ με όμορφη κυρία στο μπαρ.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των 6 νεκρών και των 16 αγνοούμενων ζητούν απαντήσεις και οι τυχεροί από τους 4.229 επιβαίνοντες προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ.

Εισαγγελία, πλοιοκτήτρια εταιρεία και επιβάτες κατηγορούν ευθέως τον Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος κρατείται για ανθρωποκτονία κατά συρροήν, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Σαν να μην έφταναν τα λάθη που του καταλογίζουν, πάντως, ο Σκετίνο φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο από... τους πρώτους και όχι τελευταίος όπως θα όφειλε!

Star.gr