ad

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αφγανιστάν: Την έπνιξαν γιατί γέννησε για τρίτη φορά κορίτσι

Αφγανιστάν: Την έπνιξαν γιατί γέννησε για τρίτη φορά κορίτσι

Μία γυναίκα από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι την έπνιξαν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Η Στόρεϊ, μια 30χρονη μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε από το σύζυγό της και την πεθερά της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Καναμπάντ της επαρχίας Κουντούζ. Ο σύζυγός της της είχε πει ότι αν γεννούσε πάλι κορίτσι θα τη σκότωνε» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σαγιέντ Σαρουάρ Χουσεϊνι.

Η γυναίκα γέννησε το τρίτο της κορίτσι πριν από τρεις μήνες. «Συλλάβαμε την πεθερά της Στόρεϊ και αναζητούμε το σύζυγό της, ο οποίος διαφεύγει» είπε ο Χουσεϊνι.

Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για την μεταχείριση των γυναικών στην αφγανική κοινωνία.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2010 αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν εκτίθενται σε κάποιον βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βίας και ότι περίπου το 25% υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.

Zougla.gr