ad

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πόρος: Οικογένεια ζει εδώ και δύο χρόνια χωρίς φως και νερό

Πόρος: Οικογένεια ζει εδώ και δύο χρόνια χωρίς φως και νερό

Χωρίς ρεύμα και νερό ζει εδώ και καιρό μία οικογένεια στον Πόρο, που επιβιώνει χάρη στην ανθρωπιά των κατοίκων της γειτονιάς! Ο 60χρονος, κ. Σφακιανάκης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν είναι σε θέση να εργαστεί. Ο ίδιος και η σύζυγός του προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς κανένα έσοδο και, φυσικά, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και του νερού.

Για περισσότερα από δύο χρόνια καταφέρνουν να επιβιώσουν με τη βοήθεια των συνανθρώπων τους που από το υστέρημά τους προσφέρουν φαγητό και ό, τι άλλο μπορούν να διαθέσουν.

Τον τελευταίο μήνα και μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί, η επιτροπή αλληλεγγύης Πόρου έχει σταθεί στο πλευρό της οικογένειας και έχει προσπαθήσει, με παρεμβάσεις της στη ΔΕΥΑΗ και το δήμο Ηρακλείου, να εξασφαλίσει, τουλάχιστον το νερό στο σπίτι του κ. Σφακιανάκη.

Η επιτροπή ζητά την παραγραφή του χρέους, ύψους περίπου 800 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΗ, κάτι που δεν είναι εφικτό και προσπαθεί να το τακτοποιήσει με διακανονισμό. Ωστόσο, τα χρήματα είναι δύσκολο να βρεθούν και η οικογένεια κινδυνεύει να μείνει χωρίς τα απαραίτητα και το επόμενο διάστημα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, πάντως, κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον κ. Σφακιανάκη και τη σύζυγό του. Μεταξύ άλλων, αγοράζουν φιάλες υγραερίου και τους δίνουν φαγητό για να μαγειρέψουν.

Απευθύνουν έκκληση σε όποιον είναι σε θέση να προσφέρει έστω και από το υστέρημά του στην οικογένεια να καλέσει στα τηλέφωνα 6972 170 671 (Ζαχαρένια Γιανναράκη), 6936 546 600 (Γιώργος Τρουλινός) 6947 176 919 (Αγγέλα Χαραλαμπάκη).

Το μέλος της επιτροπής Πόρου, κ. Ζαχαρένια Γιανναράκη, αναφέρει πως στην περιοχή είναι πολλές οι οικογένειες που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα. Υπάρχει άνθρωπος που προκειμένου να επιβιώσει για μία βδομάδα ακόμα, αναγκάστηκε να καταθέσει τα χρυσαφικά από τη βάπτιση του παιδιού του.

Όσο αυξάνονται οι ανάγκες του κόσμου, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, μεμονωμένα ή και μέσω της επιτροπής, που έχει συσπειρώσει περισσότερα από 150 άτομα μέχρι στιγμής, προσπαθούν να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους.

Πηγαίνουν τσάντες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άτομα που χρειάζονται και είναι δίπλα τους για να τους βοηθήσουν όπου μπορούν.

Πηγή: Πατρίς

Zougla.gr