ad

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Βιασμοί γυναικών στο αμερικανικό στρατό.

Βιασμοί γυναικών στο αμερικανικό στρατό. Βίντεο

«Μια γυναίκα στρατιώτης είναι πιο εύκολο να δεχθεί επίθεση από έναν συνάδελφο στρατιώτη παρά να δεχθεί τα πυρά του αντιπάλου…» Έτσι ξεκινά ένα συγκλονιστικό άρθρο στην Guardian όπου φιλοξενούνται συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που υπηρέτησαν στον αμερικανικό στρατό και έπεσαν θύματα βιασμού.

«Δεν υπηρετούσα ούτε μήνα στο ναυτικό… ήμουν πολύ νέα. Προσπάθησαν να το αναφέρω αλλά αντί να πάρουν την καταγγελία μου στα σοβαρά, με έβαλαν να κάνω push-ups» εξομολογείται η Kate Weber.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς να πάρω ναρκωτικά. Ξυπνάω μέσα στον ύπνο μου και κλαίω καθώς θυμάμαι την σκηνή του βιασμού μου. Και μένω μετά ξύπνια, ξαναζώντας τον εφιάλτη…»

Ο βιασμός στον αμερικανικό στρατό έχει πλέον γίνει τόσο συχνό φαινόμενο που θεωρείται πιο πιθανό μια γυναίκα στρατιώτης στο Ιράκ να κακοποιηθεί από συνάδελφο στρατιώτη παρά να χτυπηθεί από τα πυρά του εχθρού.

Το ζήτημα είναι τόσο μεγάλο που μια ομάδα από βετεράνους μηνύουν το Πεντάγωνο ώστε να αναγκαστεί να λάβει τα μέτρα του. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει 17 ενάγοντες που αυξήθηκαν σε 28 οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα βιασμού ενώ υπηρετούσαν στις ένοπλες δυνάμεις.

Μάλιστα κατηγορούν τους πρώην γραμματείς Άμυνας Donald Rumsfeld και Robert Gates οι οποίοι τιμωρούσαν όσους και όσες τολμούσαν να αναφέρουν την σεξουαλική κακοποίηση την οποία είχαν υποστεί και όσους είχαν ζητήσει την δίωξη των δραστών.


Star.gr