ad

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Βουλγαρία: Ένα στα οχτώ παιδιά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Βουλγαρία: Ένα στα οχτώ παιδιά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Ένα στα οχτώ παιδιά στη Βουλγαρία πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών και του υπουργείου εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου η Νέλη Πέτροβα, το ινστιτούτο κοινωνικών δράσεων και πρακτικών της Βουλγαρίας δείχνει οτι το 85% των παιδιών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είχαν στενή σχέση με τον δράστη.

Στο 30-40% των περιπτώσεων όπως ανέφερε, ο δράστης μπορεί να είναι ο πατέρας, ο αδελφός, ο παππούς ή ο σύντροφος της μητέρας του παιδιού, ενώ στο 74% των περιπτώσεων τα παιδιά δεν μιλούν για την κακοποίησή τους, η οποία κι έρχεται στο φως από κάποιο τυχαίο περιστατικό.

Σύμφωνα με την κα Πέτροβα, η οποία εγκαινίασε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, το ποσοστό ανεκτικότητας σε ό,τι αφορά τη λεκτική κακοποίηση είναι μάλλον υψηλό στη Βουλγαρία, ενώ ολοένα και περισσότερα παιδιά παρασύρονται σε σεξουαλικές δραστηριότητες μέσω ίντερνετ.

Από τα 2155 παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης στη Βουλγαρία το 2010, τα 253 έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Μάλιστα, το να αναγκάζεται ένα παιδί να παρακολουθεί κάποια ταινία πορνογραφικού περιεχομένου παρουσία κάποιου ενήλικα, αποτελεί σεξουαλική κακοποίηση, βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Τα μικρότερα παιδιά δεν συνειδητοποιούν ορισμένες φορές ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και το καταλαβαίνουν μόνο, όταν μεγαλώσουν οπότε κι αρχίζουν να μιλούν γι' αυτό.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, υπάρχουν παιδιά που φοβούνται ή ντρέπονται να μιλήσουν γι' αυτό το ζήτημα.

Zougla.gr