ad

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι τρεις τύποι εξωγήινων πολιτισμών και η Γη

Οι τρεις τύποι εξωγήινων πολιτισμών και η Γη

Ο πρώτος που μίλησε για "τύπους εξωγήινων πολιτισμών", ήταν ο Ρώσος αστροφυσικός Nicolai Kardashev, το 1964. Η άποψή του ήταν, ότι οι προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους.

Με βάση αυτή τη θεωρία ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δρ. Michio Kaku, ανέπτυξε τη δική του θεωρητική κατάταξη περί "3 Τύπων". Ο διαχωρισμός από τον έναν Τύπο στον άλλο, γίνεται με βασικό κριτήριο την ενέργεια που καταναλώνεται σε κάθε πολιτισμό.

Εξωγήινος Πολιτισμός Τύπου 1

Εδώ ανήκουν όσοι εξωγήινοι πολιτισμοί έχουν καταφέρει να ελέγξουν μορφές ενέργειας σε πλανητικό επίπεδο. Ελέγχουν τους σεισμούς, τον καιρό, τα ηφαίστεια, έχουν πόλεις πάνω στον ωκεανό. Οτιδήποτε υπάρχει πάνω σε έναν πλανήτη, το ελέγχουν.

Εξωγήινος Πολιτισμός Τύπου 2

Ανήκουν αυτοί που διαχειρίζονται ενέργειες σε αστρικό επίπεδο και παίρνουν ενέργεια άμεσα από το μητρικό αστέρι τους. Χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια, δηλαδή απευθείας από τον ήλιο, για να ενεργοποιήσουν τις τεράστιες μηχανές τους. Όταν φτάσουν στο σημείο να εξαντλήσουν τη δύναμη από ένα αστέρι, πηγαίνουν στο επόμενο. Εξαντλούν δηλαδή σταδιακά τη δύναμη εκατομμυρίων αστέρων του γαλαξία.

Εξωγήινος Πολιτισμός Τύπου 3

Εδώ κατατάσονται εκείνοι που καταναλώνουν γαλαξιακή ενέργεια, εκμεταλλευόμενοι τις δυνάμεις ολόκληρου του γαλαξία τους!

Σε ποιό τύπο εξωγήινου πολιτισμού ανήκει η Γη.

Σε ποιο από τους παραπάνω τύπους ανήκει άραγε ο πλανήτης μας; Η διευκρίνιση που δίνει ο Θεωρητικός Φυσικός είναι αφοπλιστική: "Τι είμαστε εμείς σε αυτή την κλίμακα; Είμαστε τύπου 0. Δεν ανήκουμε καθόλου σε αυτή την κλίμακα. Δεν παίρνουμε ενέργεια από τα αστέρια ή τους γαλαξίες, αλλά από νεκρά φυτά και πετρέλαιο.

Ωστόσο, μπορούμε να υπολογίσουμε πότε θα εξελιχθούμε σε πολιτισμό τύπου 1. Περίπου σε 100 χρόνια. Κάθε φορά που διαβάζω τις εφημερίδες, βλέπω στοιχεία για αυτή την ιστορική μεταβίβαση από τύπου 0 σε τύπου 1. και είμαι προνομιούχος που ζω στην πιο σημαντική αποχή της ��στορίας του ανθρώπινου είδους: τη μετάβαση από τύπου 0 σε τύπου 1.

Αυτή η μετάβαση λοιπόν είναι ίσως η πιο σημαντική που έχει γίνει ποτέ. Μερικοί άνθρωποι δεν την θέλουν. Φοβούνται αυτή τη μετάβαση γιατί θα είναι σε έναν πλανητικό πολιτισμό που θα είναι ανεκτικός σε πολλές κουλτούρες. Βρίσκονται μέσα σε ένα χάσμα. Φοβούνται γιατί γνωρίζουν ότι είναι μάρτυρες της γέννησης ενός καινούριου πλανητικού πολιτισμού. Έτσι, δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτό".

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο για την επιβίωση του πλανήτη μας! Θα τα καταφέρουμε;

Σύμφωνα με τον Kaku, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του πλανήτη μας, καθώς μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια θα πρέπει να έχουμε εξελιχθεί από πολιτισμό τύπου 0 σε πολιτισμό τύπου 1, γιατί διαφορετικά δεν θα καταφέρει να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος. Το θέμα λοιπόν είναι αν θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε όσο χρειάζεται για να μπούμε σε αυτή τη μετάβαση.

Ο Michio Kaku επιχειρεί να απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα: "Όταν κοιτάζουμε στο διάστημα, δεν βρίσκουμε αποδείξεις πουθενά για πολιτισμούς τύπου 1, 2 και 3. Κανένα στοιχείο ή οτιδήποτε άλλο. Τα μαθηματικά λένε ότι πρέπει να υπάρχουν στο γαλαξία χιλιάδες πολιτισμοί τύπου 1, 2 και 3. Δεν βλέπουμε όμως καμία απόδειξη. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η μετάβαση από τύπου 0 σε τύπου 1 είναι η πιο επικίνδυνη απ’ όλες. Μπορεί να μην τα καταφέρουμε.

Είναι ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο. Από τη μία μεριά, έχουμε τις δυνάμεις της μετεξέλιξης και των πολλών πολιτισμών μπροστά στα μάτια μας. Από την άλλη πλευρά, έχουμε όπλα μαζικής καταστροφής όπως είναι η πυρηνική ενέργεια, που αποτελούν εμπόδια στο να φτάσουμε στον στόχο μας. Με άλλα λόγια, ίσως δεν τα κατάφεραν άλλοι στο διάστημα.

Αν μια μέρα έχουμε διαστημόπλοια που να μπορούμε να επισκεπτόμαστε άλλα αστρικά συστήματα, ίσως βρούμε πλανήτες που να μην έχουν ατμόσφαιρες ή που οι ατμόσφαιρές να είναι υπερβολικά ζεστές για να αντέξει εκεί ζωή και να μη έχουν κάνει τη μετάβαση από τύπου 1 σε τύπου 2."

Μπορεί ένας εξωγήινος πολιτισμός να γίνει αθάνατος;

Michio Kaku:
"Όποιος εξωγήινος πολιτισμός καταφέρει να εξελιχθεί σε τύπο 2, θα είναι και αθάνατος. Τίποτα γνωστό στην επιστήμη μπορεί να καταστρέψει έναν πολιτισμό τύπου 2. Ακόμη και ένας υπερκαινοφανής αστέρας δεν μπορεί να τον καταστρέψει. Είτε θα μετακινήσουν ολόκληρο τον πλανήτη τους είτε απλώς θα σταματήσουν τις πυρηνικές φωτιές πριν γίνουν εκρήξεις. Μπορεί να έχουν φτάσει στο σημείο να ελέγχουν την μοίρα ολόκληρου του γαλαξία.

Επιπλέον, στον πολιτισμό τύπου 3 θα μπορεί κάποιος να εξερευνά τον πλανήτη χωρίς να στέλνει τον Κάπτεν Κερκ με το «Έντερπράις» και να πηγαίνει από αστρικό σύστημα σε αστρικό σύστημα. Κάτι τέτοιο θα έπαιρνε εκατομμύρια χρόνια ώστε να εξερευνήσουν ολόκληρο το γαλαξία. Θα το έκαναν με ένα ρομπότ που θα το προσγείωναν σε έναν δορυφόρο, εκεί θα υπήρχε ένα εργοστάσιο όπου θα έκαναν εκατομμύρια αντίγραφα του ρομπότ, και θα έστελναν τα αντίγραφα σε άλλα αστέρια.

Έπειτα το καθένα από αυτά θα δημιουργούσε όπου βρισκόταν άλλο εργοστάσιο. Δηλαδή ξεκινώντας από ένα ρομπότ, θα είχαμε εκατομμύρια ρομπότ ώσπου θα σχηματιζόταν μία σφαίρα που θα αναπτυσσόταν με την ταχύτητα του φωτός και θα εμπεριείχε τρισεκατομμύρια από αυτά τα ρομπότ. Θα προσγειώνονταν τελικά σε ένα άστρο και απλώς θα περίμεναν μέχρι να εξελιχθεί ένας πολιτισμός από τύπου 0 σε τύπου 1."

Είμαστε από τις πιο σημαντικές γενιές του πλανήτη!

Τέλος, ο Michio Kaku τονίζει: "Η σημερινή γενιά και τα εγγόνια μας είμαστε οι πιο σημαντικές γενιές που έχουν περπατήσει ποτέ στην επιφάνεια της Γης. Είμαστε οι γενιές που θα καθορίσουν αν θα κάνουμε τη μετάβαση από τον πολιτισμό τύπου 0 σε πολιτισμό τύπου 1 ή αν θα καταστρέψουμε τον εαυτό μας λόγω του εγωισμού μας".

Σχόλιο δικό μας: ΩΧ!!

http://pyles.tv/News/ufo/Politismi-Kaku.aspx