ad

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται!

Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται!

Οι φονικές φλόγες τούς στέρησαν παιδιά και εγγόνια. Το σπίτι τους στην Αρτέμιδα Ηλείας έγινε παρανάλωμα του πυρός και εκείνοι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο να θρηνούν.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, οι γονείς της άτυχης Αθανασίας Παρασκευοπούλου, της μητέρας που κάηκε ζωντανή αγκαλιά με τα τέσσερα αγγελούδια της, έρχονται αντιμέτωποι με το ανάλγητο κράτος που τους δείχνει το σκληρό του πρόσωπο.

Ο 81χρονος Δημήτρης Κάρτας και η 75χρονη σύζυγός του Μαρία καλούνται να πληρώσουν ειδικό έκτατο φόρο για τα ακίνητα, ύψους 266 ευρώ, τη στιγμή που η σύνταξή τους αγγίζει μόλις τα 350 ευρώ και το χώμα του νεκροταφείου ποτίζεται καθημερινά από τα δάκρυά τους.

«Οι γονείς μου είναι χαροκαμένοι, ταλαιπωρημένοι. Είναι θαύμα το πώς έχουν καταφέρει να κρατηθούν στη ζωή μετά το κακό που μας βρήκε. Λόγω της αναλγησίας του κράτους χάσαμε αδελφό, αδελφή, τέσσερα μικρά παιδιά και την πεθερά της αδελφής μου. Επτά άτομα κάηκαν» ανέφερε φανερά εξοργισμένος στην «Espresso» ο γιος τους Σπήλιος Κάρτας και πρόσθεσε:

«Και αντί να τους αφήσουν στην ησυχία τους, ζητούν να τους πληρώσουν και φόρο για ένα σπίτι που κάηκε και ξαναφτιάχτηκε χάρη στη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε!»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κράτος πρόνοιας σε ανθρώπους που έχουν βασανιστεί από την αμέλεια του ίδιου, το οποίο δεν φρόντισε να τους προστατέψει, ζητεί τώρα να πληρώσουν και τη νύφη. Αυτό είναι απαράδεκτο! Ας φέρουν πίσω τον αδελφό μου, την αδελφή μου, τα τέσσερα παιδιά της και την πεθερά της που κάηκαν στη φονική στροφή της Αρτέμιδας και θα τα πληρώσω όλα! Αλλά αυτό δεν γίνεται... Δεν φτάνει που έχουμε καεί, έχουμε καταστραφεί, μας ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω!» τονίζει και συνεχίζει:

«Η σύνταξη του πατέρα μου είναι πεενιχρή. Το αν μπορεί να ζήσει, δεν ενδιαφέρει απ’ ό,τι φαίνεται τους υπευθύνους. Αν θα έχει να φάει ή να πάρει τα φάρμακά του. Ντρέπομαι πραγματικά για λογαριασμό τους!»

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, όπως και άλλοι συντοπίτες του από τα μαρτυρικά χωριά της Αρτέμιδας και της Μάκιστου, δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Σπήλιος Κάρτας, «ας έρθουν να τα πάρουν οι ίδιοι. Ας τολμήσουν να χτυπήσουν την πόρτα! Μας έκαψαν, μας κατέστρεψαν και τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το θράσος τους» επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας: «Ας αφήσουν επιτέλους τον κόσμο ήσυχο να θρηνήσει τους νεκρούς του».

Espressonews.gr