ad

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Μπερλουσκόνι και οι απίστευτες γκάφες του!

Ο Μπερλουσκόνι και οι απίστευτες γκάφες του!

Στις επίσημες φωτογραφίες του εμφανίζεται σχεδόν πάντα χαμογελαστός, ανάμεσα σε ηγέτες. Στις «άλλες» φωτογραφίες, τις οποίες τραβούν παπαράτσι, πάντα προσπαθούσε να μην εμφανίζεται. Και για τις φορές που έκανε το λάθος, ήρθε η ώρα να πληρώσει.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εγκαταλείπει το πολιτικό προσκήνιο της Ιταλίας, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει εκείνο το χαμόγελο και την αγάπη του για τις γυναίκες. Οσο πιο μικρές στην ηλικία, τόσο μεγαλύτερος ο «έρωτάς» του. Ομως εκείνο που θα θυμόμαστε πάντοτε δεν είναι οι γυναίκες… Είναι οι πλάκες και οι γκάφες του καβαλιέρε.

Η πρώτη «μπερλουσκονιά» που έμεινε στη μνήμη ήταν τον Οκτώβριο του 2001, όταν ο καβαλιέρε δήλωσε πως η Δύση είναι ανώτερη από τον μουσουλμανικό κόσμο. Τότε οι απανταχού μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν, κατηγορώντας τον για ρατσισμό.

Τα... κερατάκια

Τέσσερις μήνες αργότερα, στην οικογενειακή φωτογραφία της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάνει πλάκα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Πικέ, σχηματίζοντας «κερατάκια» με τα δάχτυλά του πίσω από το κεφάλι του Ισπανού. Μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου κάθεται ήσυχος. Οταν όμως τον Δεκέμβριο μιλά για τους απολυμένους από εργοστάσιο της FIAT, τους προτείνει να αναζητήσουν δεύτερη δουλειά ωθώντας τους στη μαύρη εργασία.

Εξι μήνες αργότερα διακηρύσσει το πώς αντιλαμβάνεται την ισονομία, δηλώνοντας ότι κάθε πολίτης είναι ίσος με κάθε άλλο, απλώς ορισμένοι είναι λίγο πιο… ίσοι από κάποιους άλλους. Η δήλωση αφορά την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία από το 50% των ψηφοφόρων, παρ’ ότι ήταν υπόδικος για διαφθορά.

Ο... νεοαζί και ο Ντούτσε

Μόλις έναν μήνα μετά ο Καβαλιέρε προκαλεί θύελλα στο ευρωκοινοβούλιο, προσβάλλοντας κατάμουτρα τον Γερμανό ευρωβουλευτή Μ [Ο «μαυρισμένος», κατά Μπερλουσκόνι, πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.] Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τον διέκοπτε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Σώματος. «Κύριε Σουλτς, κάποιος στην Ιταλία γυρίζει αυτόν τον καιρό μια ταινία για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Θα σας πρότεινα για έναν ρόλο ναζιστή» είπε ο Μπερλουσκόνι ξεσηκώνοντας την ευρωβουλή.

Και ενώ η γκάφα του με τον ευρωβουλευτή Σουλτς φιλοδοξούσε ίσως να έχει αντιναζιστικό χαρακτήρα, τον Σεπτέμβριο του 2004 ο Μπερλουσκόνι δήλωσε επί λέξει στο βρετανικό περιοδικό «Spectator»: «Ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Εστελνε τον κόσμο διακοπές σε εσωτερική εξορία». Και όταν τον ρώτησαν αν θεωρεί τον Ιταλό δικτάτορα «ηθικό», απάντησε «ναι».

Το... φινλανδικό κόρτε

Είναι Ιούνιος του 2005. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποφασίζει να εκθειάσει την πολιτική του δεινότητα και πειθώ, δηλώνοντας πως ως αληθινός playboy, άσκησε όλη τη γοητεία του στη Φινλανδή πρόεδρο Τάρια Χαλόνεν, ώστε να την πείσει να υποχωρήσει στην απαίτηση για την εγκατάσταση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ελέγχου της Ασφάλειας Τροφίμων στη χώρα της. «Χρειάστηκε να επιστρατεύσω όλη τη γοητεία μου, αν και είχα καιρό να την επιστρατεύσω» δηλώνει προκαλώντας επίσημη διαμαρτυρία από τον Φινλανδό πρεσβευτή.

Ο Ναπολέων και ο Ιησούς!

Ιανουάριος του 2006 και η Ιταλία βρίσκεται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Ο καβαλιέρε υπόσχεται να κόψει το σεξ μέχρι τις εκλογές του Απριλίου. Μιλώντας με έναν ιεροκήρυκα, τον πατέρα Μασιμιλιάνο, ο οποίος του δίνει εύσημα επειδή, όπως υποστηρίζει, σέβεται τις οικογενειακές αξίες, ο Μπερλουσκόνι λέει: «Σας ευχαριστώ, πάτερ. Θα προσπαθήσω να μη σας απογοητεύσω και σας υπόσχομαι πλήρη αποχή από το σεξ για δυόμισι μήνες, μέχρι τις 9 Απριλίου, δηλαδή την ημέρα των εκλογών».

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο καβαλιέρε αποκαλύπτει περίτρανα [Εκανε χειρονομίες πίσω από τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Χοσέ Πικέ.] πόσο λατρεύει τον… εαυτό του. «Μόνον ο Ναπολέων έκανε περισσότερα απ’ όσα έχω κάνει εγώ» λέει στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, σπεύδοντας να σημειώσει πως απλώς εκείνος είναι ψηλότερος από τον Ναπολέοντα. Για την ιστορία, Μπερλουσκόνι και Ναπολέων δεν ξεπερνούν το 1,67.

Και επειδή εκλογές πλησιάζουν, πρέπει ακόμη και να «αγιοποιηθεί». «Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής» φέρεται από τα ΜΜΕ να είπε σε οπαδούς του, συμπληρώνοντας ότι είναι υπομονετικό θύμα που τα καταφέρνει με όλους θυσιάζοντας τον εαυτό του για χάρη του πλησίον του.

Το... βάψιμο του Ομπάμα

Πολιτική είναι και η επόμενη γκάφα του Μπερλουσκόνι, ο οποίος λίγο μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία τον Νοέμβριο του 2008, κάνει λόγο για έναν όμορφο, νέο και «μαυρισμένο» πρόεδρο των ΗΠΑ. Προσπαθώντας να το μαζέψει, δηλώνει λίγο μετά πως και ο ίδιος κάνει σολάριουμ.

Εσωτερικής κατανάλωσης είναι η επόμενη ατάκα-γκάφα. Επισκεπτόμενος τους σεισμοπαθείς στη Λ’ Ακουιλα, τους παρακινεί να δουν την τραγωδία τους ως ένα Σαββατοκύριακο που έχουν πάει για κάμπινγκ.

Από τα bunga bunga στο «Φόρτσα Γκόμενα»

Τον Νοέμβριο του 2010 έχουν ήδη ξεσπάσει τα σκάνδαλα με τα οργιώδη πάρτι στις βίλες του Μπερλουσκόνι, με τη συμμετοχή ακόμη και ξένων πολιτικών, αλλά και με τα bunga bunga. Κατόπιν πιέσεων, ο Μπερλουσκόνι δηλώνει πως εργάζεται ασταμάτητα και ότι πού και πού κοιτάζει κατά πρόσωπο κανένα κορίτσι. «Είναι καλύτερο να κοιτάζεις όμορφα κορίτσια, παρά να είσαι γκέι» λέει θρασύτατα, μιλώντας ενώπιον κοινού στη διάρκεια έκθεσης μοτοσικλέτας.

Για μήνες, ο καβαλιέρε τηρεί μορατόριουμ γκάφας και πλάκας, όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο επανήλθε δριμύτερος, με… τι άλλο; Τις γυναίκες, έστω και σε μαγνητοσκόπηση.

Ηχογ [«Την έπεσε» στη Φινλανδή πρόεδρο Τάρια Χαλόνεν.] ραφημένες συνομιλίες του που βρέθηκαν από τους δικαστές έρχονται στο φως με γαργαλιστικές λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του. Σε μία από τις συνομιλίες διαψεύδει ότι γυναίκες έκαναν ουρά έξω από την πόρτα του. «Τα κατάφερα μόλις με οκτώ κορίτσια. Δεν άντεχα άλλο» ακούγεται να λέει.

Πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο κοινοβούλιο και προσπαθώντας να μη χάσει την πλειοψηφία, ο Μπερλουσκόνι λέει πως το κόμμα του «Φόρτσα Ιτάλια» πρέπει να μετονομαστεί σε «Φόρτσα Γκόμενα». Οι βουλευτίνες του ευτυχώς δεν είχαν την ίδια άποψη και άρχισαν να εγκαταλείπουν την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα αυτή να απολεστεί. Ευτυχώς για την Ιταλία, ο γκαφατζής πρωθυπουργός στο εξής θα κάνει πλάκες μόνο ως ιδιώτης.

Espressonews.gr