ad

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κατάκοιτη 90χρονη εκπέμπει SOS για το χαράτσι της ΔΕΗ

Κατάκοιτη 90χρονη εκπέμπει SOS για το χαράτσι της ΔΕΗ

Μια 90χρονη προσέφυγε στα δικαστήρια δηλώνοντας αδυναμία να καταβάλει το χαράτσι της ΔΕΗ. Η αίτησή της όμως για προσωρινή παροχή προστασίας απερρίφθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και έτσι τώρα θα περιμένει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Φεβρουαρίου.

Η 90χρονη είναι κατάκοιτη και πάσχει από διαβήτη. Οπως αναφέρει στην αίτησή της, αδυνατεί να πληρώσει το έκτακτο τέλος ύψους 1.104 ευρώ. Το δράμα όμως έχει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού ο 66χρονος γιος της Φίλιππος Θεοφίλης είναι νεφροπαθής.

«Συνολικά και οι δύο παίρνουμε 1.933 ευρώ από τις συντάξεις. Από αυτά δίνουμε τα 600 ευρώ στη γυναίκα που φροντίζει τη μητέρα μου. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα 500 ευρώ του πρώτου μέρους του έκτακτου τέλους ακινήτων που ήρθε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Μπορούμε να πληρώσουμε μόνο τα 60 ευρώ που αντιστοιχούν στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος» είπε ο κ. Θεοφίλης στην «Espresso».

«Η ΔΕΗ δεν τηρεί η ίδια το συμβόλαιο. Το αντίτιμο καθορίζεται από το συμβόλαιο και η καταβολή του έκτακτου τέλους είναι αρμοδιότητα του κράτους. Εμείς ζητάμε να τηρηθούν επακριβώς οι όροι του συμβολαίου» λέει ο δικηγόρος της 90χρονης Κλεάνθης Βουλκίδης και προσθέτει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μόνο την «κορυφή του παγόβουνου» αφού εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται καθημερινά με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στα δικηγορικά γραφεία.

Espressonews.gr