ad

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κάρλος το Τσακάλι: Πήρε πάνω του 100 επιθέσεις

Κάρλος το Τσακάλι: Πήρε πάνω του 100 επιθέσεις

Την ευθύνη για τουλάχιστον εκατό τρομοκρατικές επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή 1.500 έως 2.000 ανθρώπων, ανέλαβε πρώτη φορά ο Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστός ως Κάρλος το Τσακάλι. Η ομολογία του Κάρλος, ο οποίος δικάζεται εκ νέου από χθες στη Γαλλία, έγινε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο κυριακάτικο έντυπο της εφημερίδας «El Nacional» του Καράκας.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για τους πολίτες που έπεσαν θύματα των επιθέσεών του, ως «παράπλευρες απώλειες», ο 62χρονος Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες είπε ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρός.

«Υπολόγισα ότι δεν φτάνουν το 10% των 1.500 έως 2.000 νεκρών. Δεν υπήρξαν περισσότερα από διακόσια θύματα μεταξύ των πολιτών» δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικά στην εφημερίδα στις 27 και 28 Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι υπό τον συντονισμό του εκτελέστηκαν τουλάχιστον εκατό επιθέσεις.

Στις επιχειρήσεις αυτές, για τις οποίες αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Κάρλος αναγνώρισε λάθη ήσσονος σημασίας, φτάνοντας μάλιστα να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος, όπως λέει, σκότωσε περισσότερο κόσμο.

Από χτες και μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου θα δικάζεται στη Γαλλία από κακουργιοδικείο αρμόδιο για τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη χώρα το 1982 και το 1983, με έντεκα νεκρούς και εκατόν πενήντα τραυματίες.

Σε ερώτηση του προέδρου του κακουργιοδικείου Ολιβιέ Λεράν σχετικά με τα στοιχεία της ταυτότητάς του, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Βενεζουελάνος κατηγορούμενος δήλωσε «επαγγελματίας επαναστάτης».

Τη δίκη του Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες, ο οποίος μετά τη σύλληψή του το 1994 στο Σουδάν δεν έχει βγει από τις γαλλικές φυλακές, καθώς έχει καταδικαστεί ήδη σε ισόβια για τις δολοφονίες τριών αντρών το 1975 στο Παρίσι, καλύπτουν εξήντα Γάλλοι και ξένοι δημοσιογράφοι.

Ενα ετερόκλητο κοινό προσπαθούσε να εισέλθει στην αίθουσα, μεταξύ τους ο Γάλλος χιουμορίστας Ντιεντονέ, πρόεδρος επιτροπής υποστήριξης του Κάρλος, ο οποίος πήγε στο δικαστήριο για να δηλώσει την υποστήριξή του στην «επανάσταση» του κατηγορουμένου.

Espressonews.gr