ad

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αντίο μικρή Γουάνγκ Γιουέ! Καλό παράδεισο

Αντίο μικρή Γουάνγκ Γιουέ! Καλό παράδεισο

Ένα κοριτσάκι δύο ετών που είχε χτυπηθεί από δύο οχήματα είχε εγκαταλειφθεί τραυματισμένο, την ώρα που περαστικοί το προσπερνούσαν αδιάφοροι, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Το περιστατικό είχε εξοργίσει τους Κινέζους.

«Η μικρή Γουάνγκ Γιουέ πέθανε στις 00:32» (τοπική ώρα) δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου της Καντόνας (νότια Κίνα) όπου είχε εισαχθεί.

Το κοριτσάκι βρισκόταν σε κώμα από τις 13 Οκτωβρίου και οι γιατροί είχαν ελάχιστες ελπίδες για ανάρρωση, δεδομένης της απελπιστικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν.
Η μικρή τριγυρνούσε σε αγορά της πόλης όταν ο οδηγός ενός λευκού βαν ξαφνικά επιτάχυνε, την χτύπησε και της πάτησε τα πόδια με τις ρόδες του φορτηγού. Ο οδηγός σταμάτησε για δευτερόλεπτα και μετά έφυγε περνώντας με το βαν ξανά πάνω από το παιδί.

Ένας περαστικός είδε το περιστατικό, αλλά δεν βοήθησε το κορίτσι που βρισκόταν μπροστά του μέσα σε λίμνη αίματος. Μπροστά από το παιδί πέρασαν και άλλα άτομα, ανάμεσά τους ένας ποδηλάτης και ένας μοτοσυκλετιστής. Κανείς δεν βοήθησε τη μικρή.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο φορτηγάκι πέρασε πάνω από το παιδί συνθλίβοντας τα δύο του πόδια. Στα επόμενα πέντε λεπτά δέκα περαστικοί εμφανίστηκαν στο δρόμο, ανάμεσά τους μία μητέρα με το παιδί της.

Όλοι έστρεψαν το βλέμμα αλλού. Κανείς δεν κάλεσε ασθενοφόρο, κανείς δεν βοήθησε τη μικρή που κείτονταν στο έδαφος.

Τελικά μία γυναίκα εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκε κοντά στη μικρή Λου Λου, μετακίνησε το παιδί και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια ψάχνοντας τη μητέρα του -η οποία είχε πάει να παραλάβει κάποια πλυμένα ρούχα.


Οι οδηγοί που χτύπησαν το κοριτσάκι συνελήφθησαν.

Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις οργής και προβληματισμό για την πορεία της κινεζικής κοινωνίας.

«Αυτή η κοινωνία είναι σοβαρά άρρωστη. Ούτε οι σκύλοι και οι γάτες δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο απάνθρωπη μεταχείριση» έγραψε χρήστης στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, τον ιστότοπο Sina Weibo.
Ο θάνατος του παιδιού παραμένει σήμερα ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στους κινεζικούς ιστότοπους.

«Αντίο μικρή Γουάνγκ Γιουέ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στον παράδεισο» έγραψε ένας χρήστης του Ίντερνετ.

«Αντίο, σου εύχομαι να μην ξαναγεννηθείς στην Κίνα σε μια άλλη ζωή» έγραψε ένας άλλος.

Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, η μητέρα του 2χρονου κοριτσιού -που πριν από λίγες ημέρες πάτησαν δυο φορτηγά αυτοκίνητα- καθισμένη δίπλα στην κορούλα της, της έλεγε: ''Μην αφήσεις την μανούλα σου, γιατί εκείνη δεν πρόκειται να σε αφήσει ποτέ. Δώσε στη μαμά μια ακόμα ευκαιρία να σε λατρέψει και να σε κακομάθει.''

ΤΑ ΝΕΑ