ad

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομo αύριο

Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομo αύριο

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο από τις 12.00 έως τις 16.00 θα μείνει αύριο Τετάρτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Οι υπάλληλοι των πρώην ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ προχωρούν σε στάση εργασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική συνέλευσή τους.

«Σκοπός της κοινής συγκέντρωσης θα είναι να αποφασίσουμε από κοινού για τη συνέχεια του αγώνα μας στο συντελούμενο έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας, ο οποίος οδηγείται σιδηροδέσμιος στην φτώχεια και την περιθωριοποίηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο σωματείων.

«Οι δραματικές αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εργασίας, είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης, σε απόλυτο συγχρονισμό με την Τρόϊκα, τον ΣΕΒ και τους Τραπεζίτες, να καταργήσει το σύνολο του προστατευτικού δικαίου και να το μετατρέψει σε ένα «αγοραίο» εμπορικό δίκαιο, όπου η εργατική δύναμη θα αποτιμάται ως το πλέον φτηνό προϊόν», σημειώνεται.

Αν και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα υπάρξει συντονισμός και με τα άλλα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών για κοινό αγώνα, εν τούτοις οι εργαζόμενοι του Τραμ, το οποίο απορροφήθηκε από τον ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν φαίνεται προς στιγμήν να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες των υπόλοιπων σωματείων των μέσων σταθερής τροχιάς.
ΤΑ ΝΕΑ