ad

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δολοφονία Ρουσάκη: "Τον χτύπησα για να ξεφύγω"

Δολοφονία Ρουσάκη: "Τον χτύπησα για να ξεφύγω"

«Επρεπε να το κάνω, για να γλιτώσω. Τον χτύπησα για να ξεφύγω». Με αυτά τα λόγια προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του ο ένας από τους δύο νεαρούς που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία, με δύο μαχαιριές, του 21χρονου στην Κρήτη.

Ο 24χρονος, που εντοπίστηκε και βρίσκεται πλέον στα χέρια των διωκτικών αρχών, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη συμπλοκή και ότι ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση και μαχαίρωσαν τον 21χρονο στα Μάλια. Η ομολογία του νεαρού ήρθε να επιβεβαιώσει όλα τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί γύρω από τους δολοφόνους του 21χρονου.

Την ίδια ώρα, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και του δεύτερου νεαρού που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία στη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατέληξαν στους δύο συγκεκριμένους νεαρούς ύστερα από τις καταθέσεις των μέχρι εκείνη τη στιγμή συλληφθέντων. Και οι δύο είχαν απασχολήσει την αστυνομία και παλαιότερα, καθώς φαίνεται να είναι υποκινητές αρκετών επεισοδίων μεταξύ χούλιγκαν που έχουν λάβει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου. Ετσι, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εντοπίσουν άμεσα, μάταια όμως, καθώς και οι δύο είχαν εξαφανιστεί από την πόλη.

«Τον έναν τον συνέλαβε η αστυνομία μετά από μια παρέμβαση που έκανε στο συγγενικό του περιβάλλον. Από εκεί προσδιορίστηκε το μέρος που βρισκόταν στο Ρέθυμνο και έτσι έγινε η σύλληψή του. Από την προανάκριση έχει προκύψει η ενοχή του 24χρονου, καθώς και ενός ακόμη που αναζητείται. Ο συλληφθείς είχε ενοχλήσει και παλαιότερα με τη συμπεριφορά του την αστυνομία, ενώ είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων του ΟΦΗ», ανέφερε στην «Espresso» ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Μανόλης Παραβολιδάκης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυννομίας, συνολικά για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του ΟΦΗ και του Ηρόδοτου, με τη συνδρομή των οπαδών του Παναθηναϊκού, έχουν συλληφθεί δεκατρία άτομα. Αυτό, όμως, που σοκάρει περισσότερο είναι ότι ανάμεσα στους μέχρι τώρα συλληφθέντες βρίσκονται και τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών αντίστοιχα.

Επίσης, συνελήφθησαν και οι γονείς των τριών ανηλίκων που συμμετείχαν στο ραντεβού του θανάτου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σημαντικό ρόλο στη σύλληψη κάποιων από αυτών έπαιξαν οι πινακίδες των τριών μηχανών, που βρέθηκαν καμένες και εγκαταλειμμένες στο σημείο του μακελειού.

Στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου βρέθηκε, ωστόσο, από διερχόμενο πολίτη λίγες ώρες αργότερα από τα επεισόδια ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 13 εκατοστών, το οποίο παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Το αντικείμενο έχει ήδη δοθεί για εργαστηριακές εξετάσεις, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν φαίνεται να είναι το όπλο που αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού από τα Μάλια.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των εμπλεκομένων αφορά τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συμπλοκής, της σύστασης συμμορίας, του εμπρησμού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Espressonews.gr