ad

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Υπάλληλοι σε δήμο θα φοράνε τσιπάκι! Κοπάνες τέλος!

Υπάλληλοι σε δήμο θα φοράνε τσιπάκι! Κοπάνες τέλος!

Σάλο έχει προκαλέσει στην πόλη των Τρικάλων η απόφαση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει τσιπάκια στους υπαλλήλους προκειμένου να ελέγχει πότε προσέρχονται στην εργασία τους και πότε αποχωρούν από αυτή!

Το τσιπάκι θα βρίσκεται ενσωματωμένο σε ένα βραχιολάκι το οποίο θα υποχρεούνται να φορούν οι δημοτικοί υπάλληλοι καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκονται στο γραφείο τους. Στον δήμο Τρικκαίων κατά καιρούς, σύμφωνα με καταγγελίες, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αποχωρούν οι εργαζόμενοι νωρίτερα για το σπίτι τους ή να φεύγουν κατά τη διάρκεια του οκταώρου προκειμένου να πάνε να… ψωνίσουν ή να πιουν έναν καφέ και να επιστρέφουν αργότερα. Oλα αυτά αναμένεται τώρα να κοπούν χάρη στα τσιπάκια
που θα προμηθευτεί ο δήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την περίοδο ο δήμαρχος Χρήστος Λάππας προβαίνει σε έρευνα αγοράς προκειμένου να αναζητήσει το καλύτερο τέτοιο τσιπ σε μορφή βραχιολιού και στην πλέον συμφέρουσα τιμή, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο του ωραρίου των υπαλλήλων του.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει μια σειρά στο ωράριο των υπαλλήλων, για να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο εύρυθμα ο δήμος. Και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος. Εκτιμώ πως με την προμήθεια ενός τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Τρικκαίων Γεώργιος Στουρνάρας, που κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και δήμαρχος Παληοκάστρου.

Ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός στην πόλη για την ορθότητα ή μη μιας τέτοιας απόφασης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για καταπάτηση δικαιωμάτων, ενώ δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να υποχρεώνει τους δημοτικούς υπαλλήλους να φορούν ένα τέτοιο βραχιολάκι.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, σε αρκετά κράτη οι υπάλληλοι προμηθεύονται ειδικές κάρτες με μικροτσίπ το οποίο καταγράφει αναλυτικά ανά ημέρα όλες τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησής τους, μέσω ενός ειδικού μηχανήματος σάρωσης, Εξάλλου, και στη χώρα μας γίνεται πολύς λόγος για την πολυαναμενόμενη Κάρτα του Πολίτη η οποία έχει δαιμονοποιηθεί από μερίδα ανθρώπων.

Espressonews.gr