ad

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η Nintendo παρουσιάζει το διάδοχο -ταμπλέτα του Wii

Η Nintendo παρουσιάζει το διάδοχο -ταμπλέτα του Wii

H Nintendo προανήγγειλε από την έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3 μια νέα έκδοση της παιχνιδομηχανής Wii: «Μετά τον Απρίλιο και πριν τον Δεκέμβριο του 2012» θα κυκλοφορήσει το Wii U με υποστήριξη γραφικών σε υψηλή ανάλυση με ένα νέο, διαφορετικό χειριστήριο-ταμπλέτα που μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα, αποδεσμεύοντας την τηλεόραση.

Το νέο χειριστήριο φέρει όλα τα παραδοσιακά πλήκτρα ελέγχου (τα κυκλικά pad, +Control Pad, A/B/X/Y , L/R και ZL/ZR) και μπορεί να ελέγξει τα παιχνίδια με την κίνηση, όπως κάνουν το Wii Remote και το Wii Remote Plus -διαθέτει αισθητήρα επιτάχυνσης και γυροσκόπιο. Εκτός όμως από αυτά, έχει μια οθόνη αφής 6,2 ιντσών, εμπρόσθια κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία.

Η ταμπλέτα μπορεί να λειτουργήσει ως χειριστήριο με το βλέμμα στην συνδεδεμένη τηλεόραση και στην οθόνη του χειριστηρίου (δεύτερη οθόνη) είτε αυτόνομα, ως φορητή παιχνιδομηχανή στο σπίτι ή για βιντεοκλήσεις.

Στα ατομικά παιχνίδια η πληροφορία που εμφανίζεται στην οθόνη του χειριστηρίου-ταμπλέτα μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που προβάλλεται στην τηλεόραση. Επίσης, ο παίκτης μπορεί να κοιτάξει σε διαφορετική κατεύθυνση στο παιχνίδι στην ταμπλέτα, στρέφοντας την ταμπλέτα επάνω-κάτω, δεξιά ή αριστερά (με προφανή υποστήριξη από το παιχνίδι).

Στα ομαδικά παιχνίδια, αυτό που βλέπει όποιος κρατάει την ταμπλέτα είναι διαφορετικό από αυτό που βλέπουν στην τηλεόραση οι υπόλοιποι παίκτες με χειριστήρια Wii Remote ή Wii Remote Plus.

Το Wii U διατηρεί τη συμβατότητα προς τα πίσω, δηλαδή παίζει τους τίτλους του Wii και δέχεται όλα τα αξεσουάρ του Wii. Μπορεί να υποστηρίξει έως και τέσσερα Wii Remote ή Remote Plus



Σύμφωνα με την Nintendo, έχουν πουληθεί 86 εκατομμύρια Wii και η εταιρεία ευελπιστεί ότι με το Wii U ο αριθμός των παικτών θα αυξηθεί σημαντικά. Εντούτοις, η Nintendo αρκέστηκε στη διαβεβαίωση ότι προγραμματιστές ανά τον κόσμο εργάζονται εντατικά για την ανάπτυξη νέων τίτλων που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες του νέου χειριστηρίου, ενώ τέλος, δεν έγινε λόγος για την προτεινόμενη τιμή διάθεσης του διαδόχου του Wii.

ΤΑ ΝΕΑ